Foci

Ryan Giggs veszi átt a walesi válogatott irányítását

Wales futball-szövetsége húzott egy merészet és a vezetőedzői tapasztalat nélküli Ryan Giggset nevezte ki válogatottja élére. A helyi szövetség hétfőn jelentette be a szakember négy évre szóló kinevezését.

A 44 éves Giggs a Manchester United legendás játékosa, 1990 és 2014 között 672 mérkőzésen 114 gólt szerzett az együttes színeiben. A gárdával 13-szor nyert angol bajnokságot, kétszer Bajnokok Ligáját és négyszer FA Kupát. A walesi válogatottban 1991 és 2007 között 64-szer lépett pályára. Játékos-pályafutását 2014-ben fejezte be, majd két szezonon keresztül Louis van Gaal segítője volt az Old Traffordon. José Mourinho érkezése után azonban távozott, azóta csak egy félállást kapott Ázsiában.

Kimondhatatlanul büszke vagyok, amiért lehetőségem van a válogatottat irányítani. Alig várom a Nemzetek Ligája és az Eb-selejtező kihívásait, valamint azt, hogy elkezdjük a munkát a játékosokkal.

– nyilatkozta kinevezését követően Giggs.

Wales büszkesége Chris Colemant követi a kispadon, aki miután 2016-ban Európa-bajnoki elődöntőig vezette a csapatot, tavaly novemberben lemondottés az angol másodosztályú Sunderlandnél kapott munkát.

Fotó: AFP / PAUL ELLIS

Ajánlott videó

Olvasói sztorik