Foci

Bódog Tamás: A magyar fiatalokban nincs tűz, hamar jóllaknak

Bódog Tamás, a Diósgyőr vezetőedzője volt hétfőn a Digisport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol a rá jellemző nyíltsággal válaszolt a hozzá intézett kérdésekre. Elsősorban arról folyt a beszélgetés, hogy az RB Leipzignél és a dán Bröndby IF-nél is megforduló szakember milyen különbségeket vélt felfedezni külföldi és hazai játékosok között.

Hozzáállásban és motiváltságban vannak olyan játékosok, akiket sarkallni kell. A többség fogékony arra, amit én szeretnék megvalósítani és szó nélkül csinálják.

Kezdte tőle kicsit szokatlan óvatossággal Bódog, de pár perccel később azért már elég erős kritikával illette a magyar futballpiacot, valamint a hazai fiatal játékosokat is.

Magyarországon a magyar játékosok ára olyan perverz módon az egekbe ment, hogy az brutális. Nevetségesen hangzik, de egyszerűbb egy külföldi labdarúgót igazolni, mint egy tehetséges fiatal magyar futballistát szerződtetni. Arról is nagyon nehéz őket meggyőzni, hogy egy olyan csapatba kerülhet, ahol a fejlődése töretlen lesz, sőt még egy bizonyos stílust is meg tud tanulni. Hamar jóllakottak lesznek, nincs meg bennük az a tűz, hogy jó játékossá váljanak.

A fiatalszabállyal kapcsolatban – amely szerint egy 21 év alatti játékost pályára kell küldeni, hogy 5 millió forintban részesüljön az adott klub -elárulta, hogy nem rajong érte, de kénytelen időnként figyelembe venni, mivel a DVTK-nak fontos bevételi forrás. Hozzátette azt is, hogy általánosságokról beszél, akadnak kivételek is.

Elgondolkodtató, különösen annak tekintetében, hogy Enis Bardhi éppen a napokban beszélt a Nemzeti Sportnak erről a “jóllakottságról”.

A Magyarországon töltött három évben számos tehetséget láttam, de néhányan talán túlságosan hamar elégedetté váltak. Nem álmodoztak a spanyol élvonalról, az erősebb bajnokságról, megfelelt nekik, ha stabil élvonalbeli játékosok maradnak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik