Foci

Válogatott játékost tesztel a Ferencváros

A francia Foot Mercato értesülései szerint a listavezető Ferencváros labdarúgócsapatánál szerepel próbajátékon Janis Ikaunieks. A 22 éves lett támadó középpályás a francia élvonalban szereplő Metz játékosa, viszont kevés lehetőséget kap együttesénél.

Ikaunieks még az FK Liepaja csapatában termelte ipari mennyiségben a gólokat, 32 bajnokin 23-szor volt eredményes, ekkor figyelt fel rá a Metz és igazolta le 2015 januárjában. A galloknál eddig mindössze csak 15 meccs jutott neki az első csapatnál, miközben megjárta már kölcsönben Görögországot és legutóbb korábbi együttesét, a Liepaját. A jól sikerült 2014-es évet követően mindössze öt bajnoki gólt szerzett, abból négyet is a Metz második csapatánál a harmadosztályban, egyszer pedig a görög Larisszában volt eredményes.

Ikaunieks már 16-szoros lett válogatott, a vb-selejtezőben a magyarok ellen is pályára lépett a rigai mérkőzésen. A szerződése 2019 júniusáig szól a Metznél, a transfermarkt.com 450 ezer euróra tartja a piaci értékét.

A Foot Mercato értesülései szerint egy hetet tölt el a Fradival. A magyar klub ez idő alatt szeretné feltérképezni a játékost, majd csak utána döntenek a sorsáról.

A nyitóképen a lett válogatott 2014 novemberében, Amszterdamban. Janis Ikaunieks az első sor bal szélén látható. Fotó: Europress/AFP/John Thys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik