Foci

Az Arsenal-drukkerek beletörődhetnek, hogy ezt a csatát elbukták

A nyáron már majdnem megtörtént, de az ESPN szerint a hét végére tény lesz belőle: Alexis Sánchez elhagyja az Arsenalt, és a Manchester City játékosa lesz. A chilei támadónak a nyáron lejár a szerződése az Arsenalnál, és mivel jó ideje nem történt közeledés a játékos és a londoni klub vezetősége között, így a mostani fejlemény nem mondható nagy szenzációnak.

Hírértéke persze nagyon is van, hiszen az Arsenal az egyik legjobbját veszti el, aki minden angliai idényében eljutott legalább 13 gólig, tavaly speciel 24-gyel zárt,

amivel a harmadik lett Harry Kane (29) és Romelu Lukaku (25) mögött a góllövőlistán.

Az Arsenal 35 millió fontot jelölt meg vételárként, de a City első körben ennél kevesebbet fizetne, úgyhogy lesz majd alkudozás.

A City hatalmas fölénnyel, 15 ponttal vezeti a Premier League-et, úgyhogy a bajnoki címet már nehezen tudja elbukni, de ezen kívül még a Ligakupában, az FA-kupában és a BL-ben is versenyben van a csapat, amely térdsérülés miatt másfél hónapra elvesztette a brazil Gabriel Jesust, Sánchez érkezése pedig megkönnyíti Josep Guardiola helyzetét, akinek jelenleg Sergio Agüero maradt az egyetlen bevethető csatára.

Az egyik legnevesebb fogadóirodánál már most is a Manchester City a legesélyesebb a BL-győzelemre, Sánchezzel pedig még nagyobb tervei lehetnek az eddig az elődöntőnél messzebbre nem jutó klubnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik