Foci

Újabb meglepetés: kiesett az FA Kupa címvédője

Már a 64 között kiesett az angol FA Kupából a címvédő Arsenal, miután vasárnap 4-2-re kikapott a másodosztályú Nottingham Forest otthonában.

Amióta Arséne Wenger az Arsenal vezetőedzője, most esett ki először a csapat az FA Kupának ilyen korai fázisában, de erre egyébként is legutóbb 1996-ban volt példa. Az Ágyúsok ezt megelőzően 110 évvel ezelőtt, 1908-ban kaptak legalább négy gólt alsóbb osztályú csapattól ebben a kupasorozatban.

Az erősen tartalékos Ágyúsok hamar rájöhettek, hogy nehéz estéjük lesz, mivel a hazaiak rendkívül lelkesen és fegyelmezetten játszottak. Eric Lichaj szerzett vezetést egy trükkös szabadrúgással, erre azonban még válaszolni tudott Per Mertesacker egy szöglet utáni kavarodás végén. Félidőre mégis 2-1-es Forest-vezetéssel vonulhattak a felek, megint az amerikai hátvéd lőtt gólt, nem is akármilyet! Lichaj egy röviden kifejelt labdát mellre vett, majd gyönyörűen a kapuba emelt.

Fordulás után Ben Brereton értékesített egy büntetőt, amire Danny Welbeck válaszolt, miután Jordan Smith kiejtette a labdát a kezéből. A végeredmény Kieran Dowell tizenegyesével alakult ki, amely után hevesen reklamáltak az Arsenal játékosai, mivel úgy tűnt, egyik lábával a másikra rúgta a labdát, vagyis kétszer ért hozzá egymás után, ami szabálytalan.

A Premier League-ben szereplő csapatok ebben a fordulóban kapcsolódtak be a világ legrégebbi labdarúgó kupasorozatának küzdelmeibe, de a Stoke City, az Everton és a Burnley már szintén kiesett, a Leicester City, a Chelsea és a West Ham United is újrajátszásra kényszerül.

Eredmények – FA Kupa, a legjobb 32 közé jutásért

Nottingham – Arsenal 4-2 (2-1)
Gólszerző: Lichaj 20., 44., Brereton 64., Dowell 85., ill. Mertesacker 23., Welbeck 79.
Kiállítva: Worrall 89. (Forest)

Shrewsbury – West Ham 0-0

Newport – Leeds 2-1 (0-1)
Gólszerző: Shaughnessy 76. (öngól), McCoulsky 84., ill. Berardi 9.
Kiállítva: Saiz 90. (Leeds)

Tottenham – Wimbledon 3-0 (0-0)
Gólszerző: Kane 63., 65., Vertonghen 71.

Fotó: AFP / Oli SCARFF

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik