Foci

Még távolabb kerültek a magyar csapatok a Bajnokok Ligájától

A Bajnokok Ligája-selejtező eddig sem volt éppen a magyar csapatok sikersztorija, de idén nyártól még nehezebb dolga lesz az NB I bajnokának. Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a következő idénytől a négy legerősebb európai bajnokság négy csapatot indíthat a főtáblán, emiatt pedig a selejtező is átalakul.

A változást a Videoton honlapja szúrta ki, és az új rendszer szerint az eddigi tíz helyett csak hat hely jut a selejtezőből érkezőknek, ebből a négy a mi csapatunkat is érintő bajnokok ágáról.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg az UEFA országonként rangsorában a 36. helyen álló magyar bajnokság győztesének négy kört kell megtennie ahhoz, hogy feljusson a főtáblára.

Mondani sem kell, hogy ez nem növeli az eddig is halovány esélyeket, tavaly nyáron a Honvéd az első körben elbukott az izraeli Hapoel Beer-Seva ellen, de azt megelőzően a Fradi is ugyanígy járt az albán Partizani ellen.

Mivel az első selejtező kört július 10-11-én rendezik, az oroszországi vébé még tartani fog, amikor a magyar bajnoknak már jelenése lesz,

ráadásul szinte biztos, hogy kiemelt csapatot kap majd ellenfélnek.

Változás történt az Európa Liga-selejtezőjében is, ahova mostantól a BL-selejtezőben elvérző összes csapat átkerül, korábban ehhez legalább a második körig el kellett jutni, így a Honvéd tavaly például nem kapott második esélyt, de a Videoton 2015 nyarán igen, más kérdés, hogy a fehérváriak végül a lengyel Lech Poznan ellen elvéreztek, így nem jutottak be az EL csoportkörébe.

A változásokat összefoglaló ábra itt látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik