Foci

Guardiola elmondta, mennyi időre dőlt ki két kulcsjátékosa

Megszakadt a Manchester City labdarúgócsapatának győzelmi sorozata a bajnokságban, 18 győztesen megvívott Premier League-mérkőzés után csak 0-0-át játszottak a Crystal Palace-szal, ráadásul Éderson kapuson múlt, hogy nem kaptak ki, a hálóőr tizenegyest védett a hajrában.

Mivel így is tetemes az előnye a Citynek a tabella élén, így jobban aggasztotta a szurkolókat, hogy Gabriel Jesust az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, a térdét tapogatta (a brazil csatár könnyek közt hagyta el a pályát), míg Kevin De Bruyne-t hordágyon vitték le a gyepről egy komoly belépő után. Mindeki azt találgatta, vajon mennyire komoly a két játékos sérülése, Pep Guardiola pedig a klub hivatalos honlapján adott friss helyzetjelentést:

Ha minden igaz, Gabriel egy, maximum két hónapot fog kihagyni. Kevin pedig a Watford ellen biztosan nem játszik

mondta Guardiola, aki szerint mindkét játékosa sérülése elsőre rosszabbnak tűnt, mint amennyire ténylegesen súlyos volt.

A katalán tréner megragadta az alkalmat arra, hogy felhívja a játékvezetők figyelmét: az ő feladatuk megvédeni a játékosokat a pályán. A Manchester City sokszor szerencsés volt már a közelmúltban a sérülésekkel, most azonban már ők sem úszták meg.

Mivel Gabriel Jesus sérülése miatt egy csatár, Sergio Agüero áll Pep Guardiola rendelkezésére, így a nemzetközi sportlapok már egyre másra írnak arról, kit fog leigazolni a City a január 1-jén nyílő átigazolási szezonban.

Nyitókép: Europress/AFP/Glyn Kirk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik