Foci

Az ősz legnagyobb NB I-es potyái

Az idei szezonban is láthattunk kabaréba illő jeleneteket a magyar labdarúgó-élvonalban, összegyűjtöttük a tíz legnagyobb bakit, ami gólt ért.

Rendkívül nehéz a kapusok helyzete. Ha minden labdát kivéd valaki, azt mondja rá a szurkoló: persze, ez a dolga. Elég azonban egy apró pillanat, amikor nem koncentrál eléggé valaki és máris egy rettentően kínos gól száradhat a kapus lelkén. Összegyűjtöttük az idei év legnagyobb kapushibáit, van köztük néhány egészen különleges is!

Király Gábor

A Haladás rendkívül rutinos kapusa általában védésekkel tűnik ki a mezőnyből, de egész pályafutásáról elmondható, hogy időnként érthetetlen potyákat kapott. Jóllehet idén nem volt látványos bakija, a harmadik fordulóban csúnyán a labda mellé nyúlt a Diósgyőr elleni bajnokin. Ezzel ki is alakult a 3-0-s végeredmény

Hegedüs Lajos

A Puskás Akadémia egész évben gondban volt a kapusait illetően, mert egyikük sem tudott kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Hegedüs Lajos egészen ritkán ltható gólt ajándékozott a DVTK-nak az ötödik fordulóban: a bevetődő Makrai Gáborba bikázta a labdát, ami így a kapuba pattant. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget.

Horváth László

Az ősz egyik legérthetetlenebb gólját a Balmazújváros kapta a hatodik fordulóban. Rus Adrián kísérte haza a labdát, amit a kivetődő Horváth László megfogott. Legalábbis úgy tűnt, de ahogy felkelt a földről kicsúszott a kezéből a labda, a kialakult zűrzavarból pedig gólt kapott a Balmaz. Nem is sikerült megmenteni a meccset, 2-1-re nyert a Puskás Akadémia.

Filip Pajovic

Szintén a hatodik fordulóban hozott össze egy gólt az ellenfélnek az Újpest kapusa, Filip Pajovic. Főszerepben megint Makrai Gábor volt, aki agresszíven támadta a labdát, így a lila-fehérek játékosa, aki jócskán elhagyta a tizenhatost hibázott és ráfejelte a labdát a DVTK támadójára. A Diósgyőr játékosa köszönte szépen és az üres kapuba lőtt. Pajovic mázlija, hogy 1-1-re végződött a meccs, különben lehet, hogy a fejét veszik az újpesti drukkerek – még akkor is, ha ez egy zárt kapus mérkőzésen történt.

Horváth László

A Balmazújváros kapusa a nyolcadik fordulóban is kitűnt egy kisebb bakival, a Mezőkövesd a második félidőben Lázár Pál bevetődős góljával egyenlített. Szegény Horváthon vagy háromszor megpattant a labda, mielőtt bement volna a vendégek kapujába.

Antal Botond

A Diósgyőr kapujában Antal Botond került nagyon nehéz helyzetbe a kilencedik fordulóban, a Paks ellen valósággal kirepült, hogy megfogja a labdát. A gond csak az, hogy nem sikerült magához húzni, a kipattanó labda pedig éppen középre csorgott ki, így Bertus Lajosnak csak az üres kapuba kellett belőnie, amit majdnem így is elrontott, a DVTK védői többször is menthettek volna.

Verpecz István

Hihetetlen, de igaz: az imént felemlegetett mérkőzésen a túloldalon Verpecz István is összehozott egy gólt az ellenfélnek. A Paks kapusa addig vacakolt, amíg Ugrai Roland el nem csente a labdát tőle, a második hullámban érkező Ioannidis Nikolados pedig nem hibázott. A furcsa gólok mérkőzését végül a Paks nyerte meg 4-2-re.

Gróf Dávid

A 11. fordulóban meglepően nagy verést kapott hazai pályán a Vasastól az NB I címvédője. A 4-1-es vereség utolsó góljában a Honvéd kapusa is jócskán benne volt, mert bár Remili Mohamed közelről lőtt kapura, Gróf Dávid védhetett volna kézzel, vagy lábbal is. Ehelyett a hóna alatt besurrant a labda. Sokat elárult a kapus reakciója is a gólt után.

Gróf Dávid

Időrendi sorrendben ismét a kispestiek kapusa produkált egy potyát, a lista legcsúnyább bakiját követte el a 16. fordulóban Gróf Dávid. Az Újpest elleni mérkőzésen Windecker József majdnem a félpályáról tűzte rá a labdát, de kevés erő volt a lövésében, ami így nem lett volna szabad, hogy gondot okozzon. Gróf azonban nagyon csúnyán labda mellé vetődött, az ősz legnagyobb potyáját kapva.

Filip Pajovic

Az újpestiek kapusa a 18. fordulóban nézett el egy szabadrúgást. A lila-fehérek játékosa utólag nyilatkozatában elmondta a klub honlapján, hogy biztos volt benne, a labda az oldalhálóban landol majd. Ez azonban nem így történt, helyette kapott a csapata egy rém kínos gólt. Érdekesség, hogy csakúgy, mint a DVTK ellen, a Balmazújváros elleni meccs is döntetlennel végződött, így Pajovic lelkén nem szárad vereség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik