Foci

Overmars és Van der Sar kirúgta Bergkampot

Meneszti Marcel Keizer vezetőedzőt és szakmai stábját a holland Ajax labdarúgóklub. Az amszterdamiak vezetősége tárgyalásokat kezdeményez Keizer mellett Hennie Spijkerman és Dennis Bergkamp pályaedzőkkel a szerződésük felbontásáról.

Az Ajax szerda este a nyolcaddöntőben tizenegyesekkel búcsúzott a Holland Kupában a Twente ellen, és bár a bajnokságban ötpontos lemaradással a második helyen áll,

korábban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében is kudarcot vallott.

Keizer idén nyáron vette át a vezetőedzői posztot, miután elődje, Peter Bosz a Borussia Dortmundhoz távozott, ahonnan azóta már kirúgták.

Edwin van der Sar klubigazgató elmondta: a vezetőség már nem bízik abban, hogy Keizer irányításával megvalósulhatnak a csapat céljai. “Nem vagyunk biztosak benne, hogy elérjük azt a szintet, ahol az Ajaxnak lennie kellene” – magyarázta.

A korábbi Ajax- és Arsenal-legenda, Dennis Bergkamp 2011 óta dolgozott az amszterdamiak szakmai stábjában, de egykori csapattársa,

Van der Sar elmondása szerint véleménykülönbség alakult ki közöttük, a rossz eredmények mellett ezért is kell távoznia.

Bergkamp kirúgását korábbi arsenalos és válogatottbeli harcostársa, Marc Overmars is szorgalmazta, aki jelenleg futballigazgatóként dolgozik az Ajaxnál. Hiába, az üzletben nincs barátság.

A klub honlapján később bejelentették, átmenetileg Michael Reiziger irányítja a csapatot, segítője Winston Bogarde lesz, akik eddig a második keret szakmai munkájáért feleltek. Van der Sarhoz, valamint Overmarshoz hasonlóan mindketten meghatározó játékosai voltak az Ajaxnak a kilencvenes évek közepén, és együtt nyertek Bajnokok Ligáját 1995-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik