Foci

A Bayern nyerte a Dortmund elleni rangadót a Német Kupában

A Bayern München nyerte a Borussia Dortmund elleni rangadót, így a bajorok jutottak be a Német Kupa legjobb nyolc csapata közé szerda este.

A Bundesligát nagy előnnyel vezető Bayern az első félidőben nagy tempót diktált, Jérome Boateng és Thomas Müller révén kétgólos előnybe került, ám a második játékrészben Andrij Jarmolenko szépített, és a vendégcsapat az egyenlítéshez is közel állt.

Az előző szezonban az elődöntőben találkozott a két csapat, akkor a Dortmund jutott tovább, később pedig meg is nyerte a sorozatot.

Kedden a Mainz, a Schalke, a Wolfsburg és a harmadosztályú Paderborn, szerdán pedig a münchenieken kívül a Werder Bremen, a Bayer Leverkusen és az Eintracht Frankfurt biztosította helyét a legjobb nyolc csapat között.

A negyeddöntő mérkőzéseit február elején bonyolítják le. A Német Kupa döntőjét május 19-én, Berlinben rendezik.

Eredmény:

Bayern München–Borussia Dortmund 2–1 (2–0)
München, Allianz Arena, 75 000 néző. V: Stegemann
Bayern München: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Süle, Alaba – Javi Martínez (Rudy, 87.), Ar. Vidal – Th. Müller, J. Rodríguez (Tolisso, 75.), Ribéry (Coman, 61.) – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
Borussia Dortmund: Bürki – Toprak, Papasztathopulosz, Bartra (Dahoud, 35.) – Toljan (Isak, 88.), Weigl, R. Guerreiro (Schürrle, 60.), Schmelzer – Kagava – Pulisic, Jarmolenko. Vezetőedző: Peter Ströger
Gól: J. Boateng 12., Th. Müller 40., ill. Jarmolenko 77.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik