Foci

Özil a Barcelona helyett végül angol csapatot választ?

Mivel az Arsenal két legnagyobb sztárja, Mesut Özil és Alexis Sánchez továbbra sem hosszabbította meg a jövő nyáron lejáró szerződését, így az angol média izgatottan várja, mi lesz velük. Özilről mi is megírtuk, hogy a Barcelona felé kacsintgat, és hogy ennek az a legfőbb akadálya, hogy a magas fizetési igénye miatt a Barcának meg kellene válnia az olyan játékosaitól, mint Arda Turan, aki nem kap lehetőséget, viszont sokat keres.

Özil visszadobta az Arsenal legutóbbi ajánlatát, amely alapján évente 13,8 millió eurót kereshetne, mert ő ennél 4 millióval többet akar.

A spanyol AS nevű lap azt írja, a Barcát továbbra is érdekli a világbajnok német támadó középpályás, de a katalánok listáján a Liverpool már nyáron is vadul csábított klasszisa, Philippe Coutinho és a Libertadores-győztes brazil Gremio középpályása, a nemrég Barcelona-mezben lefotózott Arthur is megelőzi.

Így viszont lehet, hogy Özil Angliában marad, és egy másik Premier League-csapatnál folytatja, a Manchester United például reális opció lenne, hiszen José Mourinhóval korábban együtt dolgoztak a Real Madridnál, és jó viszonyt ápolnak azóta is.

Persze az Arsenalnál nyilván szeretnék elkerülni, hogy egy belföldi riválishoz menjen a csapat egyik legnagyobb értéke, úgyhogy lehet, érdemes lenne azt a plusz négymilliót rádobni Özil fizetésére.

Kiemelt kép: Ben STANSALL / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik