Foci

Már csak egy akadálya van Özil Barcába szerződésének

Mesut Özilnek lejár a szerződése a nyáron, és nagyon úgy néz ki, az nem kérdés, hogy elhagyja az Arsenalt, csak az, hogy a Manchester Unitedbe vagy a Barcelonába igazol-e.

Özil nagy álma állítólag az, hogy a MU-ban játsszon, de a spanyol AS nevű lap azt írja, valószínűbb, hogy a Barcelona lesz a befutó, mivel Arsene Wenger nem szeretne egy riválist erősíteni azzal, hogy egyik legjobbját a Premier League-en belül passzolja el.

Az AS szerint Özil és a Barcelona között már a fizetés a téma, és a hírek szerint a német klasszis heti 370 ezer eurós (115,4 millió forint) fizetést szeretne, ehhez viszont az kellene, hogy a katalánok még a télen megszabaduljanak Arda Turantól, aki egyetlen percet sem játszott idén, de így is övé a 6. legmagasabb kereset a keretből.

A Barca költségvetését Messi szerződéshosszabbítása – amit szombaton jelentettek be – is alaposan megterhelte, ezért is érthető, hogy próbálnak megszabadulni az olyan játékosoktól, mint Turan, akik játék nélkül tömik tele a zsebüket.

A 29 éves Özil 2013-ban akkor klubrekordnak számító 50 millió euróért lett az Arsenalé, amellyel három FA-kupát és ugyanennyi angol Szuperkupát nyert.

Az eligazolásáról megkérdezték Wengert is, aki azt mondta, nem tud arról, hogy játékosa megegyezett volna a Barcával.

Az Arsenal jelenleg a 6. helyen áll a bajnokságban, és vasárnap az éppen mögötte álló Burnley otthonába látogat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik