Foci

A Fradinak már most az Európa Ligában lenne a helye

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. vezérigazgatója nyilatkozott a Nemzeti Sportnak és értékelte a bajnokság első felét, amely után a Fradi áll a tabella élén. Orosz azt mondta, hogy elég rosszul nézett ki szeptemberben, amikor hét pont volt a hátrányuk a Videoton mögött, de most ott fejezték be az évet, hogy tizenkét mérkőzésből tízet megnyertek.

Lehet, hogy éri kritika a csapat játékát, de szerinte inkább nyerjenek rossz játékkal, mint hogy szenzációs focival, de kikapjanak.

Azt mondta, azért is szerepelnek jól, mert jó játékosokat igazoltak és lassan, de biztosan összeállt a keret. Kétségtelenül Joseph Paintsil játéka a legnagyobb pozitívum, de Varga Rolandot is kiemelte.

Tizenkilenc évesen a Fradi legjobbja lett, de máris elveszíthetik a zöld-fehérek
A nyári átigazolási időszak utolsó pillanatában sikerült az év legjobb üzletét nyélbe ütnie a zöld-fehéreknek. Ám könnyen megeshet, hogy Joseph Paintsil amilyen hirtelen érkezett, olyan sebesen megy is tovább.

Szeretnének állandóságot az öltözőben, de ez nem jelenti azt, hogy nem igazolnak senkit a téli szünetben. Vladan Cukic sem véletlenül járt Dél-Amerikában.

Azért is kellene majd igazolni, mert Gera Zoltán sem lesz fiatalabb, és ugyan visszatért sérüléséből, nem tudni, meddig játszik. Emellett a még mindig ugródeszka az NB I, aki teheti, szívesen igazol külföldre. El is sorolta, hogy az utóbbi években

  • Muhamed Besic Angliába,
  • Somália Franciaországba,
  • Nagy Ádám a Serie A-ba,
  • David Mateos Amerikáva,
  • Cristian Ramírez, Oroszországba,
  • Nagy Dominik pedig Lengyelországba igazolt a Fradiból.

Ekkor az újságíró felvetette neki, hogy így viszont nemzetközi porondon elérhetetlen a csoportkör, ha a csapat mindig eladja a legjobbjait. Ezzel Orosz Pál, aki nagyjából ekkortájt mondja el minden évben, hogy igenis realitás a főtábla a Ferencváros számára. Most is ezt tette:

A pénzügyi hátterünket, a szakmai munkát, a játékosállományunk értékét tekintve most már ott lenne a helyünk az Európa Ligában

– mondta, hozzátéve, hogy a Bajnokok Ligája más kávéház, de az EL-csoportkör elvárható lenne.

Azt azért itt meg kell jegyeznünk mindenképp, hogy az elmúlt években a Ferencváros egyik nemzetközi kupaselejtezőben sem jutott túl a második fordulón. A norvég Aalesunds, a horvát Rijeka,  a bosnyák Zeljeznicar, az albán Partizani Tirana és legutóbb a dán Midtjylland ejtette ki az FTC-t.

A Ferencváros arról lecsúszott, hogy zsinórban negyedszer is megnyerje a Magyar Kupát, kiejtette őket az NB II-es Kisvárda. Orosz szerint így nem maradt más hátra, minthogy a szezonban a csapat megnyerje a 30. bajnoki címét.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik