Foci

Marco Rossi: „Röhejes, amiket Hemingway beszél”

George F. Hemingway, a bajnoki címvédő Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa kedden páros lábbal szállt bele a klubot aranyéremig vezető Marco Rossiba és Dunaszerdahelybe. Az olasz vezetőedzőt azért kritizálta, mert szerinte a pénz miatt hagyta ott Kispestet, míg Dunaszerdahelyt falunak nevezte.

Bár Rossi úgy gondolta, válaszra sem méltatja Hemingway nyilatkozatát, mégis megszólalt a csakfoci.hu-nak.

Nem hagyhatom, hogy azt beszéljen rólam, azt csináljon, amit csak akar, ráadásul ebben a stílusban. Egyszerűen röhejes, amiket beszélt, erre reagálnom kell

– mondta, majd tételesen elmondta, miért is tartja röhejesnek korábbi főnöke szavait.

  • Tényleg volt tárgyalás közte, és a klub között, igaz nem Hemingwayjel ült egy asztalhoz, hanem Gács Pál ügyvezetővel, aki ugyanazokkal a feltételekkel és fizetéssel ajánlott szerződést Rossinak és a stábjának, mint amilyennel már két éve együtt dolgoztak. Ezt tiszteletlennek tartotta, de azt mondja, ez nem a pénzről szól, ha az érdekelné, eleve nem jött volna Magyarországra.
  • Semmi garancia nem volt arra, hogy tovább tudják építeni a Honvédot. Akiért jó ajánlat jött volna, azt egyből eladta volna Hemingway.
  • Amivel még nem is lett volna probléma, csakhogy Rossi szerint a kispesti klubtulajdonos nem fogadta el, hogy az olasz vezetőedző azt mondta neki, a fiatalokkal nem lehetnek versenyképesek. „Miénk a legjobb akadémia” – mondta Hemingway Rossinak.
  • Hazugságnak nevezte az ötezer eurós fizetési sapkát, amit a klubtulaj említett. Biztosan tudja, hogy van olyan játékos, aki többet keres, de az utódja, Erik van der Meernek is magasabb volt tudomása szerint a fizetése.

Marco Rossi szerint a fentieknél is mélyebbre ment George F. Hemingway, amikor Dunaszerdahelyről beszélt. Nem a város miatt ment oda, hanem a csapat miatt. De neki bőven megfelelt volna Dunaszerdahely is, a családja miatt élnek Pozsonyban.

A DAC-nál komoly lehetőségek, remek jövőkép van, biztos vagyok benne, hogy sokra fogják majd vinni, velem vagy nélkülem, de így lesz. Sajnos – és ezt mondom úgy, hogy minden tiszteletem a Honvédé – ez Hemingway úr csapatánál nem biztos, hogy így lesz…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik