Foci

Hemingway egyszerre szállt bele Rossiba és a dunaszerdahelyiekbe

Dajka Balázs
Dajka Balázs

újságíró. 2017. 12. 12. 11:14

Korábban a témában:

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd edzője köztudottan erős, ha nyilatkozatokról van szó, és a Digi Sport Reggeli Start című műsorában is hozta a formáját.

Nem kell összetéveszteni a büszkeséget a szegénységgel, én csak szegény vagyok, ha valaki adna 2-3 milliárdot, én is elkölteném”

– kezdte Hemingway, amikor szóba került, hogy a Honvédot példaként lehet beállítani, hiszen a Fradihoz és a Videotonhoz képest jóval szerényebb költségvetéssel is bajnok tudott lenni.

Kispesten most az edzőváltás a legfőbb téma, Eric van der Meernek az utolsó őszi meccs után megköszönték a munkáját, ami onnantól kezdve benne volt a levegőben, hogy az edző a Voetbal International nevű holland lapnak olyan interjút adott, amiben nem éppen hízelgő dolgokat mondott Hemingwayről, valamint a klubról.

A döntés már akkor megszületett a kispesti tulajban, amikor kiderült, hogy ez egy valós interjú volt, és bár talonban volt pár külföldi edző, inkább azt a Supka Attilát hívta vissza, aki már kétszer is dolgozott Kispesten, így ismeri a viszonyokat, a csapatot.

Hemingway megemlítette, hogy Kispesten 5000 euró vagyis nagyjából 1,5 millió forint a plafon, ennél magasabb fizetést senkinek sem adnak, arról viszont nincs szó, hogy olcsóbb lenne magyar edzőt alkalmazni, mert mindenkinek ugyanazt ajánlja.

A Van der Meerrel kritikus kispesti tábor szívesen látta volna ismét a kispadon a bajnoki címet összehozó Marco Rossit, de Hemingwaynek kizártnak tartja, hogy az olasz mester visszatérjen.

“Rossi jó munkát végzett, mindig jó véleményem volt róla, de ahogy elment a több pénzért, az nem volt szimpatikus. Rossit februárban, amikor még nem lehetett tudni, hogy bajnokok leszünk, behívtuk egy beszélgetésre, és jeleztük neki, hogy szeretnénk vele hosszabbítani egy évet. Rossi megsértődött, mert valószínűleg több pénzt szeretett volna kapni, ekkor egy hónapig nem beszéltünk vele. Márciusban és májusban aztán ismét leültünk vele tárgyalni, de ő ekkor már azt mondta, hogy semmiképpen nem akar maradni” – magyarázta Hemingway.

Rossi jelenleg a szlovák bajnokságban szereplő Dunaszerdahely edzője, Hemingwaynek erről is megvolt a véleménye, mert lazán annyit mondott:

“elment egy szlovák faluba edzőnek, de nem is ott lakik, hanem Pozsonyban, úgyhogy nem lehet olyan izgalmas hely.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.