Foci

Lesznek a télen távozók a Vidinél

Kovács Zoltán, a Videoton labdarúgósapatának sportigazgatója értékelte a az első fél szezont a vidi.hu-n, és azt mondta, hogy bár összességében elégedettek lehetnek az ősszel, nem sikerült a hajrá sem a nemzetközi kupaporondon, sem pedig a bajnokságban. A Vác elleni kupafiaskó pedig nagy csalódás, azt hitte, azután majd kellően dacosak lesznek a játékosok, erre két bajnoki vereséggel zárták le az évet. El is fáradtak, tette hozzá.

A szurkolók számára legérdekesebb kérdésről, azaz a keretről is szót ejtett a sportigazgató. Az kiderült szerinte, hogy kikre lehet számítani és kikre nem.

A téli szünetben szeretnénk tovább erősíteni a keretet, de számíthatnak a szurkolók távozókra is. Az jól látható, hogy van egy erős mag, ezt a magot szeretnénk erősíteni meghatározó játékosokkal.

Ami a sok sárga és piros lapot illeti, Kovács úgy véli, hogy a játékosoknak is felelősen viselkedniük. Mert jelenleg az a tendencia, hogy alig tudott kétszer egymás után ugyanúgy felállni a csapat az eltiltások miatt.

A Vidi statisztikája elég félelmetes, tekintve hogy a játékosok hatvan sárga és négy piros lapot szedtek már össze. Pátkai Máté jár az élen, ugyan pirosat még nem kapott, de van nyolc sárgája is. Pátkainál csak a paksi Simon Ádám kapott több sárgát, ő kilencnél jár.

A Videoton a második helyen tölti a téli szünetet, 19 fordulót követően három pont a székesfehérváriak hátránya a listavezető Ferencváros mögött. A harmadik Debrecen előtt hét pont az előny.

Fotó: MTI/Kovács Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik