Foci

Onnan tudod, hogy Messi lőtte a gólt, hogy védők fekszenek a földön – videó

Megtartotta ötpontos előnyét a Barcelona a spanyol bajnokság élén, miután a 15. fordulóban 2-0-ra győzött a Villarreal ellen. A meccs fordulópontja a 60. percben történt kiállítás volt, a hazaiak játékosa, Dani Raba nagy butaságot csinált, csúnyán rácsúszott Sergi Busquets lábára, amiért egyből piros lapot kapott.

A Barcelona kihasználta az emberelőnyt, ügyes passzolgatás végén Luis Suárez lőtt gólt a kapust kicselezve. A második Barca-gólt Lionel Messi szerezte, egy eladott labda után nem volt nehéz dolga, és tipikus jelenet játszódott le a gólnál, mert két hazai védő egymást borította fel, miközben szerelni próbáltak.

Messi idén minden sorozatot számolva 49 gólnál tart, ezzel az öt európai topligában ő számít a legeredményesebbnek. A Barcelonában pedig ez volt az 525. gólja, amivel utolérte Gerd Müllert, ai a Bayern München színeiben jutott el ugyanennyi gólig.

A gólnál egyébként két labda volt a pályán, de a bíró nem állította meg a játékot, mert úgy ítélte meg, hogy a másik labda nem zavarja a játékosokat. Messinek ez volt a 14. gólja idén a spanyol bajnokságban, ezzel vezeti a rangsort, a második a Valencia olasz támadója, Simone Zaza, aki tízszer volt eredményes.

Fotó: JOSE JORDAN / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik