Foci

BL: Gulácsi és Sallai csapata is kikapott, mészárolt a Liverpool, Ronaldo rekordot döntött

Cristiano Ronaldo történelmet írt a Bajnokok Ligájában a Dortmund elleni győzelem során, a Leipzig az Európa Ligában folytatja, Szlovéniában ikszelt a Sevilla, a szezonban először szenvedett vereséget a Manchester City. Elkelt az összes továbbjutó hely, itt vannak a szerdai eredmények.

E csoport

A Liverpool két hete 3-0-ra vezetett Sevillában, mégsem nyert, így elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a nyolcaddöntőben érezhesse magát. Jürgen Klopp csapata most a Szpartak Moszkva ellen vett villámrajtot, Philippe Coutinho már a 4. percben értékesített egy tizenegyest, a félidőben pedig ezúttal is 3-0-ra vezettek a Vörösök. Nem bíztak semmit a véletlenre, a második félidőben gyorsan rálőttek kettőt, amivel el is dőlt, ki nyeri az E csoportot – 7-0 lett a vége.

Mivel a moszkvaiak kikaptak, így a Sevillának még az is belefért, hogy a csoportmeccsek egyik meglepetéseként 1-1-et játszottak a Maribor otthonában.

F csoport

A Manchester City ezt a csoportot már megnyerte, épp emiatt Pep Guardiola – a hétvégi manchesteri rangadóra is gondolva – kissé felforgatott csapatot küldött a pályára, bár azért így is olyan nevek futottak ki a gyepre, mint Gabriel Jesus, David Silva vagy épp Leroy Sané. Ezek után nagy meglepetés volt, hogy a Sahtar Donyeck az első félidőben két gólt is rúgott, 2-0-s hátrányból pedig már nem tudott visszakapaszkodni a City, Sergio Agüero csak a meccs végén lőtt be egy tizenegyest.

A Guardiola-csapat elszenvedte szezonbeli első vereségét.

Az angol klub kispadján Josep Guardiola 100. BL-mérkőzésén ült a kispadon, hatodik vezetőedzőként elérve ezt a határt.

Az ukrán csapat góljai:

A Donyeck ezzel a győzelemmel megszerezte a második továbbjutó helyet a csoportban, míg a Hollandiában 2-1-re veszítő Napolinak marad az Európa Liga.

G csoport

Már az is eldőlt korábban, hogy a Besiktas nyeri ezt a négyest, viszont a második hely még kiadó volt, Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig volt az egyik, amelyik pályázott rá. A törökök elleni utolsó csoportmeccsen Kassai Viktor volt a játékvezető, aki már a meccs elején adott egy jogos tizenegyest a Besiktasnak, amit Alvaro Negredo értékesített. Csak a hajrában, amikor már minden mindegy volt, tudott egyenlíteni az akkor már emberhátrányban lévő Lipcse (Tolga Zengin szinte mindent védett), de a törökök szinte azonnal visszavvették a vezetést és 2-1-re nyertek.

Gulácsiéknak maradt a csoport harmadik helye és jöhet az Európa Liga egyenes kieséses szakasza, a Besiktas veretlenül nyerte meg a csoportot.

A meccs eleji tizenegyes:

Közben a Porto nem roppant össze a teher alatt és hazai pályán 5-2-re verte a Monacót egy két gólt hozó mérkőzésen, úgyhogy a portugálok készülhetnek a nyolcaddöntőre.

H csoport

Ebben a négyesben a fontosabb kérdések eldőltek, a Tottenham Hotspur és a címvédő Real Madrid jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A londoniak szerda este a Sallai Rolandot a padon kezdető, majd a második félidőre becserélő APOEL-t győzték le 3-0-ra a Wembley-ben, így a kvartett élén zártak.

Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a Bajnokok Ligájában
A Bajnokok Ligája mind a hat csoportmeccsén betalált.

A Real Madrid nagyon bekezdett a Borussia Dortmund ellen, szűk negyedóra alatt vezetett a címvédő 2-0-ra, a második gólt pedig Cristiano Ronaldo szerezte, aki ezzel a Bajnokok Ligája történelmének első játékosa lett, aki mind a hat csoportmérkőzésen betalált. Az első félidőben szépített a Dortmund, majd Pierre-Émerick Aubameyang a második félidőben is beköszönt, a sírból jött vissza a Dortmund. Mégsem szereztek pontot a németek, Lucas Vazquez nem túl erős lövése akadt be a hajrában.

A BVB így is ott lesz majd az Európa Ligában, de a hat meccsen szerzett két pont (mindkettő az APOEL ellen) nem túl fényes mérleg.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

E csoport:

FC Liverpool (angol)-Szpartak Moszkva (orosz) 7-0 (3-0)
gólszerzők: Coutinho (4., 15., 50. – az elsőt 11-esből), Firmino (19.), Mané (47., 76.), Salah (86.)

Maribor (szlovén)-Sevilla (spanyol) 1-1 (1-0)
g.: Tavares (10.), illetve Ganso (75.)

A csoport végeredménye: 1. Liverpool 12 pont, 2. Sevilla 9, 3. Szpartak Moszkva 6, 4. NK Maribor 3


F csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol) 2-1 (2-0)
g.: Bernard (26.), Ismaily (33.), illetve Agüero (92.)

Feyenoord (holland)-SSC Napoli (olasz) 2-1 (1-1)
g.: N. Jörgensen (33.), St. Juste (91.), illetve Zielinski (2.)
kiállítva: Vilhena (83., Feyenoord)

A csoport végeredménye: 1. Manchester City 15, 2. Sahtar Donyeck 12, 3. SSC Napoli 6, 4. Feyenoord 3


G csoport:

FC Porto (portugál)-AS Monaco (francia) 5-2 (3-0)
g.: Aboubakar (9., 33.), Brahimi (45.), Alex Telles (65.), Soares (88.), illetve Glik (61., 11-esből), Falcao (78.)
kiállítva: Felipe (38.), illetve Ghezzal (38.)

RB Leipzig (német)-Besiktas (török) 1-2 (0-1)
g.: Keita (87.), illetve Negredo (10., 11-esből), Talisca (90.)
kiállítva: Ilsanker (82., Lepizig)

A csoport végeredménye: 1. Besiktas 14 pont, 2. FC Porto 10, 3. RB Leipzig 7, 4. AS Monaco 2


H csoport:

Tottenham Hotspur (angol)-APOEL (ciprusi) 3-0 (2-0)
g.: Llorente (20.), Szon (37.), N’Koudou (80.)

Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 3-2 (2-1)
g.: Mayoral (8.), C. Ronaldo (12.), L. Vázquez (81.), illetve Aubameyang (43., 49.)

A csoport végeredménye: 1. Tottenham Hotspur 16 pont, 2. Real Madrid 13, 3. Borussia Dortmund 2, 4. APOEL 2

(A csoportok első két helyezettje jutott a nyolcaddöntőbe, míg a harmadikok átkerültek az Európa Liga kieséses szakaszába. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak.)


A nyolcaddöntős csapatok: Real Madrid (címvédő, spanyol), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Chelsea (angol), Liverpool (angol), Manchester City (angol), Manchester United (angol), Tottenham Hotspur (angol), AS Roma (olasz), Juventus (olasz), FC Basel (svájci), Paris Saint-Germain (francia), Bayern München (német), Besiktas (török), FC Porto (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán)

A nyolcaddöntő párosítását hétfőn Nyonban rendezik.

Fotó: Europress/AFP/Robert Michael

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik