Foci

Hazai pályán botlott a Barcelona

A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Barcelona 2-2-s döntetlent játszott a Celta Vigóval és bár így is listavezető marad majd a forduló végén, nagy esélyt kaptak az üldözők.

Iago Aspas nyitotta a gólok sorát a 20. percben, miután Maximiliano Gómez González kihagyta a kihagyhatatlant – vagy André ter Stegen védett óriási bravúrral, nézőpont kérdése. Aspas a kipattanót könnyedén lőhette a kapuba. Mindössze két percig örülhettek a vendégek, ugyanis a Barca rendkívül látványos támadás végén egyenlített: Lionel Messi lőtt a kapus lábai között gólt.

Fordulás után a vezetést is megszerezték a katalánok, az argentin klasszis ezúttal Jordi Albát ugratta ki pompásan, aki tökéletesen tálalt Luis Suárezhez, ő pedig közelről nem hibázott. Ezúttal azonban a Celta Vigo egyenlített hamar, Aspas gyalogolt be a tizenhatoson belülre, majd visszagurított Gonzálezhez, aki a jobb fölsőbe vágta a labdát.

Ezután nagyon nyomott a Barcelona, de a vendégek profin gyilkolták az időt, így maradt a döntetlen és fenheti a fogát a Valencia, hogy egy vasárnapi győzelemmel feljöjjön két pontra a listavezetőre.

Végeredmény – La Liga, 14. forduló

Barcelona – Celta Vigo 2-2 (1-1)
Gólszerző: Messi 22., Suárez 62. ill. Aspas 20., González 70.

(Fotó: Miquel Llop/NurPhoto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik