Foci

Xavi anno nem is emlékezett Lionel Messire

A Barcelona egykori legendája, Xavi interjút adott, ahol elmesélte, hogy és mikor találkozott először Lionel Messivel. Xavi elmondta, hogy már azelőtt hallott az argentin fiatal tehetségről, hogy az felkerült volna a felnőttek közé, de nem vette teljesen komolyan az üzenetet.

Korábban is mesélték róla, hogy egyedülállóan tehetséges, és hogy készüljek, mert egyik napról a másikra az első keret tagja lehet. Többször is mondták a nevét, de nem emlékeztem rá, nem maradt meg bennem, nem tudtam kihez kötni. Nem sokkal később láttam egy edzésen, és nem hittem a szememnek, tényleg igazak voltak az elmesélések

– emlékezett vissza a spanyol válogatottal világbajnok és kétszeres Európa-bajnok, a Barcelonával nyolcszoros bajnok és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes legenda.

Volt egy edzésfajta, amikor egy az egy ellen mérettetünk meg Liliam Thuram és Carles Puyol ellen. Csak játékból, de azért mégiscsak nagy dolog volt, amikor valami túl jutott rajtuk. Na már most Messi mindig meg tudta tréfálni őket. Nekem meg leesett az állam. Azt gondoltam, itt ez a 16 éves srác, aki nevetve leckézteti a legendákat, ilyen a világon nincs. Egyértelmű volt, hogy egy soha nem látott tehetséggel van dolgunk, aki gyors, aki gólérzékeny, aki jól passzol. Egyszerűen fenomenális.

Lionel Messi idővel a klub történelmének legjobb, a labdarúgás történelmének egyik legjobb játékosává vált. Az argentin szupersztár épp most írta alá 2021-ig szóló szerződését, így eléggé valószínű, hogy Barcelonában hagyja abba a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik