Foci

Félpályáról kapott gólt Gulácsi Péter – videó

A Bundesliga 14. fordulójában a Hoffenheim alaposan elkalapálta a második helyezett RB Leipziget, miközben a listavezető Bayern München viszonylag simán nyert, így nőtt a távolság a tabella élén.

Szalai Ádám ismét leült a Hoffenheim kispadjára, ám ezúttal nem jutott szóhoz a lipcsei csapat ellen. A magyar támadó nem állt be, viszont a lipcsei csapat kapuját Gulácsi Péter védte, nem sok sikerrel. A hazaiak Nadiem Amiri és Serge Gnabry góljával szereztek vezetést, majd a 62. percben Gnabry félpályáról ívelte a kapuba a labdát.

A végén még Mark Uth vitte be a kegyelemdöfést, ezzel

4-0-ra kikapott az RB Leipzig, amely történetének legsúlyosabb Bundesliga-veresége.

Ezzel szemben az éllovas Bayern München 3-1-re nyert hazai pályán a Hannover ellen. Arturo Vidal sorozatban harmadik bajnokiján talált be, amivel 17 perc után vezetéshez jutottak a bajorok. A Hannover megrázta magát és előbb ugyan Niclas Fullkrug kihagyott egy büntetőt, a vendégek egy szöglet után egyenlíteni tudtak.

A második félidőben összeszedte magát a hazai együttes, a 67. percben Kingsley Coman öt méterről bombázott a kapuba, nem sokkal a lefújás előtt pedig Robert Lewandowski mutatta meg, hogyan kell értékesíteni egy tizenegyest.

Hazai pályán nyerni tudott a kiesés elől menekülő Werder Bremen, Mainzban diadalmaskodott az Augsburg, nem bírt viszont egymással a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund.

Eredmények -Bundesliga, 14. forduló

Bayern München–Hannover 3–1  (1-1)
Gólszerző: Vidal 17., Coman 67., Lewandowski 87. ill. Benschop 35.

Hoffenheim–RB Leipzig 4–0  (1-0)
Gólszerző: Amiri 13., Gnabry 52., 62., Uth 87.

Werder Bremen–VfB Stuttgart 1–0
Gólszerző: M. Kruse 45.

Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund 1–1
Gólszerző: Volland 30., ill. Jarmolenko 73.
Kiállítva: Wendell (Bayer) 41.

Mainz–Augsburg 1–3
Gólszerző: Holtmann 85., ill. Gregoritsch 22., Finnbogason 43., 86.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik