Foci

Xavi finoman beszólt a Barcának

Xavi(960x640).jpg (Array)
Xavi(960x640).jpg (Array)
Miben jobb a Real Madrid a Barcelonánál, hol hibázott a vezetőség, és mi a véleménye Paulinho leigazolásáról?

Hosszabb interjút adott a Katarban focizó Xavi a Marcának. A Barca legendája nincs túlzottan rossz véleménnyel a jelenlegi csapatról, ám miután boncolgatták kicsit a kérdést, csak kibökte:

A vezetőség kicsit elaludt, jobban kellett volna igazolnia. Öt-hat éve a Barcelona rendszerében játszottak a legjobb játékosok, most öt-hat játékos illik a rendszerbe, de 11 kellene. Korábban sosem mondtál olyat, hogy X játékos jó lenne a Barca rendszerébe, mert már ott volt minden ilyen játékos. Olyan focistákat igazoltak, akik nem illenek a rendszerbe.

Xavi szerint Barcelonában minden meccsen tipródnak, míg ha a Madrid nyer, akkor nincs vita, mindegy, milyen játékkal győzött.

Az a különbség, hogy amikor a Real Madridnál rosszul mennek a dolgok, a szurkolók, az edző, a játékosok és a sajtó egységesek maradnak. A Real Madrid elnökének évek óta nincs ellenzéke. Barcelonában mindig van ellenzék (…) szinte sosincs egység a csapatnál.

Xavi Paulinhóról is tett egy érdekes megjegyzést. Azt mondta, a kínai bajnokságból 40 millió euróért igazolt brazil a Konföderációs Kupán zseniális emberfogást játszott ellene és Iniesta ellen, és „ha a Real Madrid igazolta volna le, senki nem kritizálná”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik