Foci

A fél világ figyel: Courtois nem sieti el a hosszabbítást Londonban

Az AS cikkez arról, hogy a Chelsea belga válogatott kapusa, Thibaut Courtois üzenetet küldhetett szavaival, amikor azt mondta, a szerződése nem rá tartozik, csak a következő meccsre fókuszál.

Azontúl, hogy ezek a szokásos klisé mondatok, azért érdekes a kapus szavai, mert legalább féltucat nagyágyú áll sorban érte, és csak 2019-van aláírt megállapodása jelenlegi csapatával.

Egy ilyen fontos játékos esetében már meg szokott lenni az összhang, hiszen ha Courtois nem hosszabbít nyárig, nagyon nagy esély van arra, hogy elhagyja a Chelsea-t legkésőbb 2019-ben. A londoni klub legnagyobb bánatára teljesen ingyen.

Nagyon sok meccsünk van, csak ezekre és a saját teljesítményemre tudok jelenleg koncentrálni. Majd az idény végén lesz elég időnk arra, hogy beszélgessünk

– mondta a hálóőr.

Egy belga lap úgy tudja, a játékos ügynöke kliensének dupla fizetést kér, és ha ezt nem adják meg, akkor biztosan meghallgatja majd a Real Madrid, az Atlético Madrid, a PSG és a Juventus ajánlatait. A kért összeg nagyjából heti 230 ezer fontot (kb. 81,5 millió forintot) jelent, amivel egy szintre kerülne a másik fiatal sztárkapussal, a Manchester Unitedben védő David de Gea-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik