Foci

Remek meccsen verték a Spurst Wengerék

Hazai pályán 2-0-ra nyert az Arsenal a Premier League 12. fordulójának nyitómérkőzésén. Az ellenfél a tabellán második helyen álló Tottenham Hotspur volt, amely így nem tud rátapadni a nyolcpontos előnnyel élen álló Manchester Cityre, de a Manchester United is lehagyhatja és az Ágyúsok is feljöttek a Spursre.

A remek iramú mérkőzésen sokat nyomott latban, hogy a vendégek kulcsjátékosai kimondottan gyenge napot fogtak ki, olyannyira, hogy Harry Kane-t és Dele Allit is lekapta Mauricio Pochettino az utolsó negyed órára. Ezzel szemben Alexis Sanchez lubickolt, Alexandre Lacazette és Mesut Özil pedig pompásan kiegészítették egymást elöl.

Az első gólt mégis egy bírói hiba előzte meg, Davinson Sanchez csatázott Alexis Sanchezzel a labdáért, a játékvezető fura módon befelé ítélt szabadrúgást. Shkodran Mustafi ezzel persze nem törődött és befejelte a fejére ívelt labdát a Tottenham kapujának jobb oldalába a 36. percben.

Kissé megfogta a gól a Spurst, szétesett a fehérmezesek védekezése, így Lacazette a védelem mögé tudott kerülni, centerezését pedig üggyel-bajjal, de belőtt Sanchez.

A második félidő is jó iramot hozott, de kevés nagy helyzete volt a csapatoknak, Eric Dier fejesénél kellett csak bravúrt bemutatnia Petr Cechnek, így az Arsenal magabiztosan megőrizte kétgólos előnyét a találkozó végéig – sőt Sanchez kis híján háromra emelte a hazaiak előnyét a hajrában. Ez ugyan nem sikert, az Arsenal így is nagy győzelmet aratott.

Végeredmény – Premier League, 12. forduló

Arsenal – Tottenham 2-0 (2-0)
Gólszerző: Mustafi 36., Sanchez 42.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik