Foci

Hengereltek az angol élcsapatok

Győzni tudott a Premier League élmezőnyében szereplő Manchester City, Manchester United, Chelsea és Liverpool is. Egyedül a Vörös Ördögöknek volt némi izgulni valójuk, mivel Dwight Gayle korai góljával váratlanul a Newcastle szerzett vezetést az álmok színházában – ráadásul

ez volt az első gól, amelyet hazai pályán kapott a Manchester United.

Ettől még nem rogytak meg a hazaiak, sőt: előbb Paul Pogba beívelését fejelte a kapuba Anthony Martial, majd még a félidő utolsó pillanataiban az előrehúzódó Chris Smalling szerzett szintén fejjel gólt Ashley Young hajszálpontos ívelését követően. Fordulás után Pogbát kihagyhatatlan helyzetbe hozta Marcus Rashford egy kimondottan pofás támadás végén, a kegyelemdöfést pedig – ki más? – Romelu Lukaku vitte be, miután Juan Matával bohócot csináltak a vendégek védőiből.

Szintén négyet vágott a Chelsea a West Bromwich Albion otthonában, de tükörsima volt a londoni kékek győzelme. A 17. percben Eden Hazard lövése kijött még Ben Fosterről, de a lesipuskás Alváro Morata jókor volt jó helyen és az üres kapuba passzolt. Nem sokkal később a belga is betalált, Morata zseniálisan hozta helyzetbe sarokkal, a lendületből jött támadó pedig eltolta a kapus mellett a labdát és higgadtan beguírotta a labdát.

A félidő derekán Cesc Fabregas szabadrúgása a hosszú oldalon megtalálta a teljesen üres Marcos Alonsót, aki – akárcsak csapattársai korábban – az üres kapuba lőtt. Az utolsó találatnál is Fabregas készített elő, Hazard pedig addig harcolt, míg lövőhelyzetbe nem került és nagy erővel a bal alsóba bombázott.

Ezalatt a Liverpool már “csak” háromig jutott, Mohamed Szalah előbb a 31. percben a tizenhatos jobb sarkáról a kapu jobb fölső sarkába bombázott, majd tíz perccel később Philippe Coutinho zseniális indítását pöckölte el a kivetődő Fraser Forster hóna alatt. A második félidőben Roberto Firmino kipattanó lövéséből szerezte a Liverpool harmadik gólját Coutinho, ezzel magabiztosan nyertek a Vörösök.

A Manchester City nagyon meggyőző játékkal rukkolt elő, ennek ellenére mindössze 2-0-ra nyert – igaz sokak szerint Vincent Kompanyt ki kellett volna állítani a második percben, amikor Jamie Vardyt látszólag tiszta gólhelyzetben buktatta a belga védő. Az első City-gólra a 44. percig kellett várni, de abszolút megérte, mivel olyan gyönyörű sakk-mattra kijátszott támadás volt, hogy az akadémiákon azt kellene oktatni a világ minden pontján. Fordulás után Kevin de Bruyne szenzációs bombagólja tett pontot a mérkőzés végére.

Szintén szombaton leiskolázta a Bournemouth a Huddersfieldet, a Burnley túljárt a Swansea eszén, a Crystal Palace viszont nem bírt az Evertonnal.

Eredmények – Premier League, 12. forduló

Manchester United-Newcastle United 4-1 (2-1)
Gólszerző: Martial 37., Smalling 45+1., Pogba 54., Lukaku 70. ill. Gayle 13.

Bournemouth-Huddersfield 4-0 (2-0)
Gólszerző: Wilson 26., 31., 84., Arter 70.
Kiállítva: Francis 45. (B’mouth)

Burnley-Swansea City 2-0 (2-0)
Gólszerző: Crok 29., Barnes 40.

Crystal Palace-Everton 2-2 (2-2)
Gólszerző: McArthur 1., Zaha 35. ill. Baines 6., Niasse 45+1.

Leicester City-Manchester City 0-2 (0-1)
Gólszerző: Gabriel Jesus 45., De Bruyne 49.

FC Liverpool-Southampton 3-0 (2-0)
Gólszerző: Szalah 31., 41., Coutinho 68.

West Bromwich Albion-Chelsea 0-4 (0-3)
Gólszerző: Morata 17., Hazard 23., 62., Alonso 38.

Arsenal-Tottenham Hotspur 2-0 (2-0)
Gólszerző: Mustafi 36., Sanchez 41.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik