Foci

R. Douchatelet megszabadult fociklubjától

A belga Sint-Truiden hivatalos honlapján jelentette be, hogy a bajnokság negyedik helyén álló csapat tulajdonosa eladta a klubot. Roland Douchatelet a japán DMM.com elektronikai céggel kötött üzletet.

Belgium egyik leggazdagabb embere az év elején már 20 százalékot eladott üzletrészéből, a japánok most a maradék 80 százalékot is megvásárolták.

A DMM.com folytatni kívánja a megkezdett munkát. A mostani sikerre szeretnének építeni azzal a törekvéssel, hogy tovább lépjünk előre. Meg vagyunk győződve arról, hogy az STVV-n keresztül betekintést nyerhetünk, közvetlen ismeretet szerezhetünk nemzetközileg is eredményes belga utánpótlásképzési rendszerre, az európai labdarúgás egészére. Ez fontosabb, mint az üzleti szempont

– nyilatkozta az üzlet után Yusuke Muranaka, a cég igazgatósági tagja.

Az üzlet érdekes része, hogy a Duchatelet-család csak a klub közvetlen irányításából szállt ki, a stadionból nem. Ugyanis a 11 250 fő befogadására képes Stayen Aréna, a lelátók alatt lévő üzletházzal, boltokkal, kiszolgáló egységekkel Roland Duchatelet család tulajdonában marad, amelyt a japánok így a családtól fognak bérelni.

A Duchetelet-család korábban kiszállt a belga bajnok  Standard Liege-ből is, így futballbirodalmában már csak egy első osztályú csapat maradt, mégpedig Roland fia, Roderick irányítása alatt álló Újpest FC. Idősebb Duchetelet diszponál az angol Charlton (harmadosztály), a német Carl Zeiss Jena (harmadosztály) és a spanyol Alcorcon (másodosztály) felett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik