Foci

Volt egy angol-német, csak gól nem volt

Németország gól nélküli döntetlent játszott Angliával a jövő nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottak péntek esti barátságos mérkőzésén Londonban.

A világbajnoki címvédő németek végig mezőnyfölényben futballoztak, de gólveszélyt csak az első harminc percben jelentettek. Utána hiába birtokolták lényegesen többet a labdát a kapura semmilyen veszélyt nem jelentő angoloknál, nem sikerült gólt szerezniük a rendkívül kevés helyzetet hozó találkozón.

Belgium hiába vezetett kétszer Mexikó ellen, a brüsszeli összecsapáson a vendégek mindkétszer egyenlítettek, majd a 60. percben a vezetést is átvették. Romelu Lukaku második találatával azonban sikerült egyenlíteniük az esélyesebb házigazdáknak is. A vendégeknél a második félidőben Hirving Lozano négy perc alatt duplázott.

A francia válogatott az első, majd a második félidő közepén is gólt szerzett, így kétgólos győzelmet aratott otthon Wales ellen.

Az Európa-bajnok, egyúttal a magyarok selejtezőcsoporjában első portugálok a szintén vb-résztvevő Szaúd-Arábiát múlták felül 3-0-ra az aranylabdás Cristiano Ronaldo nélkül.

Eredmények – felkészülési mérkőzések

Portugália – Szaúd-Arábia 3-0 (1-0)
Anglia-Németország 0-0
Belgium-Mexikó 3-3 (1-1)
Franciaország-Wales 2-0 (1-0)
Ukrajna-Szlovákia 2-1 (1-1)
Lengyelország-Uruguay 0-0
Brazília-Japán 3-1 (3-0)
Koreai Köztársaság-Kolumbia 2-1 (1-0)
Szerbia-Kína 2-0 (1-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik