Élő Foci

Andorra után újabb miniállam alázta meg a magyar válogatottat

Idei utolsó előtti mérkőzését játszotta a magyar válogatott, amely Luxemburgban lépett pályára. Mi az 53. helyet foglaltuk el a FIFA-világranglistán, az ellenfél pedig a 93., vagyis a magyar csapat tűnt a favoritnak, de a nemrég véget ért vb-selejtezősorozatban Luxemburg otthon 1-1-re végzett Bulgáriával, és ami ennél is nagyobbat szólt, hogy lenullázta a bombaerős franciákat Párizsban.

A magyar kispadon még nem az új kapitány, Georges Leekens ült, hanem megbízottként Szélesi Zoltán, aki a listavezető Videoton újonc kapusát, Kovácsik Ádámot állította a gólvonalra. Korcsmár Zsolt és Nikolics Nemanja személyében visszatért két olyan játékos, akik idén még jutottak szóhoz a csapatban, és az MLS-gólkirályt Ugrai Rolandnak és Németh Krisztiánnak kellett támogatnia, vagyis három támadót küldött pályára Szélesi.

A csendesen csordogáló meccs 15. percében a hazaiak a semmiből szerezték vezetést, a belga Lierse-ben játszó Joachim gyönyörű egyéni villanás után lőtt gólt az első meccsén játszó Kovácsiknak.

Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, a válogatottba visszatérő Nikolics stukkolt be közelről egy szögletet Kádár csúsztatása után.

Az első félidőben átvehettük volna a vezetést, a legnagyobb lehetőség az Ugrai, Németh páros előtt adódott, előbbi a kapufát, utóbbi a kapust találta el, mindez három másodperc leforgása alatt történt. A második félidő elején Lovrencsics óriási butaságot csinált, már volt egy sárgája, mégis lerántotta ellenfelét, így megkapta a pirosat, tízen maradtunk.

Innentől el sem jutottunk az ellenfél kapujáig, miközben Luxemburg nyomott, és végül a jobbhátvéd Martins csukafejesével nyert ellenünk, Borzalmas meccs volt, idén már nem az első. És még nincs vége az évnek.

Sajnos a kiállítás befolyásolta a mérkőzést, a mai futballban meghatározó, ha egy játékossal kevesebben játsszuk végig majdnem a teljes második félidőt. Ez nem tette könnyebbé a dolgunkat. Voltak hibák, amiket elkövettünk, ezeket elemeznünk kell, és a következő meccsünk előtt kijavítanunk, hogy ne kövessük el újra”

– nyilatkozta az M4 Sportnak a lefújás után Szélesi.

A megbízott kapitány szerint a párharcokat nagyobb százalékban kell megnyerni, pontosabb játékra van szükség, a labdavesztések és a kiállítások számát redukálni kell. Hozzátette, a 4-4-3-as formációt ő gondolta ki, még Leekens kinevezése előtt megfogalmazódott benne. Úgy vélte Nikolics gólszerzése, a válogatottnak és a játékosnak egyaránt nagyon fontos volt.

Felkészülési mérkőzés, eredmény:

Luxemburg – Magyarország 2-1 (1-1)
Luxembourg, Stade Josy Barthel,
v.: Delferiere (belga)
Luxemburg:  Moris – Malget, M. Martins, Rodrigues (Da Mota, 46.), Philipps, O. Thill (V. Thill, 46.), C. Martins (Holter, 92,), Mutsch (Sinani, 62.), Jänisch (Carlson, 63.), Turpel, Joachim (Skenderovic, 87.).
Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics, Kádár, Korcsmár, Korhut – Pátkai, Nagy Á. (Balogh B., 83.), Dzsudzsák (Stieber, 83.) – Ugrai (Bese, 56.), Nikolics (Priskin, 74.), Németh K (Sallai, 63.).
gól: Joachim (15.), M. Martins (85.), illetve Nikolics (18.)
sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (69.), Malget (75.) M. Martins (86.), illetve Lovrencsics (20., 52.), Sallai (77.)
piros lap: Lovrencsics (52.)

Ugrai nagyon aktív

23 méterről próbálta meglepni a kapust, aki elcsípte a bal sarokra tartó lövést.

A kapufa, aztán a kapus mentett

Ugrai lövése a jobb kapufán csattant, Németh bepasszolta volna a kipattanót, de Moris kapus gyors vetődéssel leért. Kár érte, mert ez ziccer volt.

Na, így kell visszatérni!

Egyenlített a magyar csapat! A helyzetet követő szögletnél Kádár csúsztatott, Nikolics pedig pár méterről a hálóba bólintott. Ez a most visszatérő csatár 4. gólja a válogatottban. 1-1.

Közel volt az egyenlítés

Kovácsik húzott le egy szabadrúgást, majd abból indult a magyar kontra. Sajnos a végén Németh rosszul vette át a labdát, így szögletre mentettek a védők.

Hoppá, vezet Luxemburg!

Na, ez a semmiből jött. Egy jobb oldali beadás után Joachim átvette a labdát, majd bedobott egy Zidane-cselt Korhut mellett, és Kovácsik lába között 5 méterről a kapunkba lőtt. 1-0 Luxemburgnak!

Ez már veszélyes volt

Korhut tört előre, beadására Nikolics becsúszva érkezett, de nem tudta besodorni a labdát. Mindenesetre helyzet volt.

Belga a lelátón, belga a pályán

Az új kapitány, Georges Leekens a lelátóról figyeli leendő tanítványait. A pályán így is lesz egy belga, mivel Sebastien Delferiere vezeti a meccset.

Nem maradt le mindenki a meccsről

Bár sok magyar szurkoló bebukta a luxemburgi utat, mivel a hazaiak megváltoztatták a meccs időpontját, a himnusz után felhangzó Ria-ria-Hungária arról árulkodik, hogy így is vannak magyar drukkerek a stadionban.

Dzsudzsák szokatlan helyen

Szélesi kapitány érdekes titkot árult el a magyar kezdőről, e szerint Dzsudzsák Balázs most nem a szélen, hanem középen játszik majd.

Eddig tökéletes a mérleg Luxemburg ellen

Köszöntjük olvasóinkat! A magyar válogatott eddig tízből tíz mérkőzést nyert meg Luxemburg ellen, de a mostani meccs előtt mindenki elmondta magyar oldalról, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet. Azért mi bízunk abban, hogy sikerül megugrani ezt a feladatot, főleg, hogy az idei év nem sikerült valami fényesre.

Olvasói sztorik