Foci

Egy hónap után nyert ismét a Hoffenheim

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim 3-0-ra nyert az 1. FC Köln otthonában a Bundesliga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján. Erre önmagában senki nem kapná fel a fejét, csakhogy a vendégek több mint egy hónapja nem tudtak mérkőzést nyerni a német bajnokságban, utoljára szeptember 23-án sikerült megverniük hazai pályán a Schalke 04-t.

Dennis Geigernek tíz perc is elég volt, hogy megszerezze a vezetést, miután Nadiem Amiri erősen középre lőtt labdáját a hálóba kotorta. A második játékrészben Mark Uth iramodott meg egy nagyszerű labdával, de felöklelték a kölni védők, a megítélt büntetőt Sandro Wagner értékesítette. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt is Wagner volt eredményes, Andrej Kramarics átívelése pont megtalálta a hosszú oldalon és egyből átpattintotta a kapus fölött.

Szalai egyébként ágyéksérülése miatt továbbra sem állhat az együttes rendelkezésére, de a hírek szerint már egyre jobban van és a csapattal végzi a labdás edzéseket. Győzelmével ötödik helyen áll a Hoffenheim, a sereghajtó kölniek viszont továbbra is nyeretlenek.

Végeredmény – Bundesliga, 11. forduló

Köln – Hoffenheim 0-3 (0-1)
Gólszerzés: Geiger 10., Wagner 57., 80.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik