Foci

Thomas Doll nem hagyná ott a Fradit a Bundesliga-csapat kedvéért

A napokban felröppent a pletyka, hogy Thomas Dollt nézte ki magának a német labdarúgó-bajnokságban szenvedő Hamburg csapata Markus Gisdol helyére. A Ferencváros vezetőedzője volt a klub játékosa és az elmúlt majdnem két évtizedben ő ült a legtovább az együttes kispadján.

A Nemzeti Sport pénteki számában jelent meg interjú az 51 éves német szakemberrel, aki azt mondta, ő is hallotta a pletykákat. De nem akar Hamburgba menni.

„Ez nem újdonság, ha valaki alatt inog a kispad, nyomban velem riogatják. Így volt ez az elmúlt években is. Futballoztam Hamburgban, később voltam ott edző is – de ha már erről kérdez, eszem ágában sincs váltani. A legjobb helyen vagyok. Nagyszerű klubnál, nagyszerű helyen dolgozhatok. És ami legalább ilyen fontos, jelentős célokért hajthatok” – mondta Thomas Doll.

Beszélt a csapatáról is, a szezon elején gondjaik voltak (az újak nem illeszkedtek be egyből, sérülések is hátráltatták a csapatot), így szerinte a kelleténél több kritikát kaptak. Viszont a jelek szerint kimásztak a gödörből, az első helyről várják a hétvégi, Debrecen elleni bajnokit (amelyen visszatér a Fradi-tábor a lelátóra), igaz, Doll szerint az a fontos, hogy a legvégén ki vezeti a tabellát.

FTC-főszurkoló: Nem hiszem, hogy attól lesz valaki Fidesz-szavazó, mert megegyeztünk a klubbal
Három és fél év után visszamennek az ultrák a Ferencváros stadionjába. Vezetőjük ígéri, a fanatizmus marad, balhé viszont nem lehet a stadionban. Zsidózásról, cigányozásról, politikai érdekekről és a szombati nagy visszatérésről is beszélgettünk „a kápóval”.

Ami a magyar válogatottat illeti, Bernd Storckot sajnálja, Georges Leekensszel kapcsolatban pedig még kivár. Mindenben segíteni fog neki, hamarosan leülnek majd beszélgetni.

A választ az adja meg arra, milyen edző valójában Georges Leekens, ha ugyanazok a futballisták jobb teljesítményt nyújtanak nála, mint korábban Bernd Storcknál. Akkor derül ki, hogy valóban az edzőn múlt-e a siker vagy sem.

Fotó: Getty Images/Szirtesi László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik