Foci

Miriutia hat román játékosa csúnyán berúgott, másnap kiütötték őket

Miriuta (miriuta vasile, )
Miriuta (miriuta vasile, )

A Dinamo Bukarest vezetőedzője, az egykori kilencszeres magyar válogatott Miriuța Vasile a kronika.ro-nak elárulta, mi vezetett a hétfői, súlyos 4-0-ás vereséghez a román bajnokság 16.fordulójában.

A hazai pályán elszenvedett kiütéses vereséget a szurkolók sem bírták cérnával, egyenesen a VIP-páholy felé vették az irányt. 

De a meccs végkimenetelének nem a szurkolók, hanem a játékosok a felelősei. Hat román játékos, Steliano Filipe, Costache, Muțiu, Hanca, Dudea és Nedelcearu a mérkőzést megelőző este kimaradtak, italoztak. Miriuța teljesen érthető módon kifakadt, szerinte elárulták a játékosai.

Gúnyt űztek a munkámból, a társaikból és a Dinamóból. De mit tehettem volna? Szedjem ki édesanyámat, isten nyugtassa, a sírból, és küldjem pályára? Costache, ha hajnalig mulatott, persze hogy izomszakadást szenvedett

– mondta a magyar edző. Miriuța elmondta, a tulajdonos mindent megtett, hogy a játékosok jól érezzék magukat: megemelte a béreket, autót, lakhatást biztosított a futballisták számára. Úgy tűnik, ez sem volt elegendő.

Rájuk sem bírok nézni. Ezek nem dinamósok. Van pár fiatal gyerek, inkább játszatom őket, mert legalább tudom, hogy mindent megtesznek a pályán, és ha decemberben menesztenek, akkor azzal a tudattal távozom, hogy minden tőlem telhetőt megpróbáltam

– zárta lemondóan a menedzser.

A Dinamo 16 forduló után a hetedik helyen áll a román első osztályú bajnokságban, 14 pontos lemaradással az első helyen álló, egykori Steaua Bukarest, most FCSB mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik