Foci

Alighogy menesztették, máris új klubot talált magának Miriuta

Vasile Miriuta (vasile miriuta, )
Vasile Miriuta (vasile miriuta, )
Lemondott a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó Marosvásárhelyi ASA éléről a magyar származású vezetőedző.

 A klub honlapján hétfőn bejelentette, hogy közös megegyezéssel bontottak szerződést a trénerrel. Az egykori magyar válogatott futballista június eleje óta irányította a marosvásárhelyi csapatot, amely 11 forduló után ötödik helyen áll a bajnokságban.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint Miriutának jó esélye van arra, hogy a német harmadosztályban szereplő Energie Cottbushoz vezetőedzője legyen. A német együttes ugyanis a legutóbbi vereség után megvált vezetőedzőjétől, Miriuta pedig futballozott az Energie Cottbusban, majd ott, a második csapatnál kezdte edzői pályafutását. Miriuta az elmúlt években a Ceahlaul Piatra Neamt, a kolozsvári CFR és a Győri ETO kispadján is ült.

Szülővárosában, Nagybányán kezdte játékos pályafutását, majd a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Onnan került 1992-ben Magyarországra: a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 1998-tól Németországban folytatta karrierjét – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban -, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza. Megszerezte a magyar állampolgárságot, és kilenc mérkőzésen a válogatottban is pályára lépett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik