Foci

„Ez az U19-es csapat bárkivel sikerrel mérkőzne az NB I-ben”

A Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia tulajdonosa, George F. Hemingway szerint egyáltalán nem túlzás az állítása.

Kedden a magyar labdarúgás legjobb U19-es klubcsapata – elvégre ők nyerték tavaly a bajnokságot – 8-0-ás vereségbe szaladt bele az FK Krasznodar hasonló korú fiataljai ellen az ifjúsági BL-ben.

Lehetne ezt a zakót szépítgetni, szűkebbre szabni, de nincs értelme. A Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia tulajdonosa, Gerorge F. Hemingway nem is mentegetőzött a szégyenteljes vereség kapcsán.

Magyar móditól eltérően őszintén elismerte, bizony, valóban ekkora a különbség a két csapat közt.

Az alábbiakban a klubvezető nb1.hu oldalon megjelent írásának legfontosabb megállapításait összegezzük:

  • Gyorsabbak, fizikailag jobban felkészültek, technikásabbak, elszántabbak voltak.
  • A Krasznodar játékosáért, Ivan Ignatyevért két hete tízmillió eurós ajánlat érkezett, de az orosz klub elutasította, mondván sokkal többet ér.
  • Krasznodar Oroszország egyetlen nemzetközi hírű akadémiája. Az akadémia büdzséje évi 10 millió plusz euró, az akadémiai létesítmények sok tízmillió euróba kerültek. Költségvetésük teljesen külön van az első csapat költségvetésétől.
  • 12 000 akadémiára vágyó gyerek közül választják ki azokat, akik 12 éves kortól kezdve a 250 bentlakó akadémista társai lehetnek.
  • 150 edző, és két csapatonként egy főállású orvos irányítja felkészülésüket. Az akadémián található 21. századi technikai berendezések csak két vagy három vezető Bundesliga együttesnél találhatóak meg, mert a beszerzés és üzemeltetés költségei meghaladják a többi csapat eszközökre szánt költségvetését.
  • Őszinte meglepetés lenne Hemingway számára, ha nem Krasznodar nyerné a 2017/18-as UEFA Youth League versenyét.
  • Véleménye szerint az a csapat, amely tegnap legyőzte fiainkat, sikerrel mérkőzne meg akármelyik magyar felnőtt NB I-es csapattal.

Ha egy orosz U19-es klubcsapat bármelyik magyar NB I-es klub ellen sikerrel mérkőzne meg, az magyarul azt jelenti, verné még a bajnokság első két helyén tanyázó a Fradit és a Videotont is. Szomorú. Akinek kedve van ellenőrizni, hogy a klubtulajdonosnak igaza van-e, az itt megtekinteni a meccset:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik