Foci

Nikolics ahova megy, ott gólkirály lesz

Írtunk róla, hogy Nikolics Nemanja lett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, az MLS alapszakaszának gólkirálya. A magyar válogatott – bár ugye épp a nemzeti együttesnél jegelt – támadó 24 találatot szerzett, kettővel előzte meg a világ- és Európa-bajnok David Villát.

A 29 éves Nikolics klubrekordot is döntött ezzel a 24 góllal, a korábbi csúcs 18 volt egy szezonban.

A Fire honlapja kicsit mélyebben beleásta magát Nikolics teljesítményébe. Hat olyan meccse volt Nikónak, amelyen legalább két gólt szerzett, közte volt az a tripla is, amelyen eldőlt, hogy 2012 után ismét ott lesz a rájátszásban a Chicago. Öt találata is győzelmet ért, emellett volt négy gólpassza, amiből az egyik szintén győzelemhez vezetett.

Csak a felsoroltak 18 pontot értek a Chicagónak, amely 55 ponttal zárta az alapszakaszt.

Nikolics Nemanja gólkirályi címei a bajnokikon

2008-2009, NB I: 18 gól

2013-2014, NB I: 18 gól

2014-2015, NB I: 21 gól

2015-2016, Ekstraklasa: 28 gól

2017, MLS: 24 gól

Nikolics Nemanja Magyarországon háromszor volt az NB I gólkirálya, majd Lengyelországba, a Legia Warszawába szerződött (ingyen), az Ekstraklasában 28 bajnoki góllal nyitott, ezzel ő lett a legjobb. 2016 talán igazolt aztán Chicagóba, ahol ismét a góllövőlista élén zárt.

Mintha csak néhány napja kezdődött volna el ez a kaland… Felejthetetlen MLS-alapszakaszon vagyok túl, voltam lent és fent, de csak előre néztem, csak a célt láttam magam előtt. Első évemben a Chicagóval rájátszásba jutottunk és gólkirály lettem! Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem, azt a rengeteg támogatást és szeretetet, amit a környezetemtől, na és persze Magyarországról kaptam!

írta hétfőn a Facebookon.

Közben a válogatottban csak epizódszerep, vagy még az sem jutott neki. A 2016-os Európa-bajnoki selejtezősorozatban még kilenc meccsen játszott, igaz, többnyire csereként. Az Eb-n két mérkőzésen 39 perc jutott neki, majd Bernd Storck a 2018-as vébé selejtezőjében már alig játszatta, három mérkőzésen 69 perc jutott neki. A végén már ő maga mondta, hogy a Chicagóra koncentrál, így nem jön haza a válogatott mérkőzéseire.

Storck aztán közös megegyezéssel távozott, Nikolics pedig azt mondta, ha hívják, ő jön, mert nehéz döntés volt nemet mondani a válogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik