Foci

Nagyon kemény párharcok jönnek a vb-pótselejtezőn

Nehéz lenne tippelni első ránézésre, hogy mi lesz a kimenetele a négy pótselejtezőnek, sikerült olyan párokat összehozni, ahol nincs toronymagas favorit. A négyszeres világbajnok olaszok a svédek testén keresztül juthatnak ki Oroszországba, de az elmúlt meccseken finoman szólva sem volt meggyőző a squadra azzurra, amely Macedóniával ikszelt, és Albániát is csak 1-0-ra gyűrte le.

A mi csoportunkban végig vezető, de az utolsó fordulóban a portugáloktól kikapó svájciak az északírekkel találkoznak, és hiba lenne, ha lebecsülnék a hatalmas szívvel harcoló briteket. Az írek is versenyben vannak még, és ha Dániában sikerül egy szoros meccset vívniuk, akkor a fanatikus szurkolókkal a hátuk mögött otthon akár meglehet a továbbjutás.

A negyedik párharcban a horvátok talán egy fokkal esélyesebbek a görögöknél, de a 2004-es Eb intő példaként szolgálhat Modricék számára.

Az európai pótselejtezők párosításai

Észak-Írország – Svájc
Horvátország-Görögország
Dánia-Írország
Svédország-Olaszország

A párharcok első mérkőzéseit az elöl álló csapat otthonában játsszák november 9-11-én, míg a visszavágókra november 12-14-én kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik