Foci

Nem lesz ott az USA Oroszországban, lemondott a kapitány

Lemondott posztjáról Bruce Arena, az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata nem jutott ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

Az a legnagyobb kiváltság egy edzőnek, ha országa válogatottját irányíthatja, de most távozom a posztról. Nagy megtiszteltetés, hogy pályafutásom során kétszer is megadatott nekem ez a lehetőség

– írta közleményében a 66 éves edző.

Az USA 1990 óta zsinórban hétszer szerepelt a foci-vb-n, de ez a sorozata most megszakadt, miután a vb-selejtezősorozat keddi, utolsó fordulójában 2-1-re kikapott az utolsó Trinidad és Tobago vendégeként, míg két vetélytársa, Panama és Honduras győzött. Az amerikaiak így nemcsak a vb-részvételt jelentő első három helyről csúsztak le, hanem a negyedik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről is.

Botrányos bírói hiba révén jutott ki Panama a vébére
Az USA kiesését jelentette a fantomgól, igaz, az amerikaiak magukat is okolhatják, hogy kikaptak a már korábban kiesett Trinidad és Tobagótól.

Bruce Arena először 1998 és 2006 között irányította a válogatottat, amely 2002-ben negyeddöntőt játszott a vb-n. Másodjára tavaly novemberben nevezték ki a válogatott élére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik