Foci

Nagy Ádám karrierje legnehezebb időszakát éli

Nagy Ádám számára ez a szezon eddig a mellőzöttségről szól. A Bologna labdarúgócsapatának magyar válogatott középpályása az idény első mérkőzésén még kezdő volt, 76 percet töltött a pályán a Cittadella ellen hatalmas meglepetésre 3-0-ra elveszített találkozón.

Azóta 0 percet játszott klubcsapatában.

Roberto Donadoni vezetőedző hat középső középpályás közül válogathat hétről-hétre, közülük egyedül Nagy nem játszott a Serie A-ban eddig lejátszott öt bajnokin, noha mindannyiszor ott volt a meccskeretben. A lényegében a „nyakára hozott” Andrea Poli mindannyiszor kezdő volt, illetve Saphir Taider, Erick Pulgar, Godfred Donsah és Lorenzo Crisetig is megkapta a bizonyítási lehetőséget.

Nagy helyzetéről Kele János, a Britannia blog szerzője is írt egy bejegyzést a Facebookra, érdemes elolvasni:

Nagy mellőzöttsége elég szembetűnő, annak fényében különösen, hogy az előző szezonban 25 bajnokin lépett pályára (ebből 22-őn kezdőként) a 22 éves játékos. Kövesdi Viktor, a játékos menedzsere a Borsnak nyilatkozva beszélt arról, hogy a jelenlegi helyzet nem egy kényelmes szituáció, és bár nincs tragédia, azért vannak olyan pillanatok, amikor megviseli a helyzet.

Két éve felkerült a Fradi első csapatába, és végigjátszotta az első idényét, majd bekerült a válogatottba, és az Eb-n stabil kezdő volt. Ezután Bolognában folyamatosan játszott. Jelenleg a karrierje legnehezebb időszakát éli, de ez arra sarkalja, hogy még többet dolgozzon. Szó sincs pánikhelyzetről, még a csalódottság sem igazán érezhető rajta

– mondta Kövesdi.

Az öt forduló után csak a 13. helyen szerénykedő Bologna a hétvégén a közvetlen rivális Sassuolo otthonában lép pályára. Vasárnap majd kiderül, hogy Nagy Ádámmal vagy nélküle.

Fotó: Europress/AFP/Giuseppe Cacace

Ajánlott videó

Olvasói sztorik