Foci

„Nálunk sokkal magasabban jegyzett csapatok sem jutottak ki a vébére”

Azt szokták mondani, hogy Magyarországon mindenki ért a futballhoz, ennek megfelelően amióta véget értek a világbajnoki selejtezők, sokan elmondták már a véleményüket.

A Feröer elleni meccsre kilátogató drukkerek egy része elég egyértelműen állást foglalt, amikor a győzelem ellenére kifütyülte a csapatot, mások viszont úgy vélik, ez a realitás, hogy Portugália és Svájc mögött harmadikok lettünk a csoportban.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is megszólalt, ő úgy látja, a várakozáshoz képest alulteljesített a válogatott, amely Feröeren két, Andorrában három pontot hagyott, és komoly győzelmi, de legalábbis pontszerzési esélyt szalasztott el hazai pályán a svájciak ellen is.

„Jövő kedden az MLSZ elnöksége ülésezik, megkértük a szövetségi kapitányt, hogy számoljon be erről a sorozatról. Meghallgatjuk a szakembereket, folyamatosan beszélünk a hozzáértőkkel, és utána meglátjuk, hogy milyen döntéseket kell hozni, hogy nagyobb esélyt lássunk arra, hogy 2020-ban itt legyünk az Európa-bajnokságon, Magyarországon

– nyilatkozta Csányi a Sport 24-nek, a DIGI Sport híradójának.

Csányi a helyszínen tekintette meg a Margitszigeten rendezett magyar-ukrán öregfiúkmeccset, amelyen olyan nevek játszottak, mint Illés Béla, Telek András, Détári Lajos vagy Tököli Attila. A korábbi válogatott csatár, aki jelenleg Pakson dolgozik Csertői Aurél másodedzőjeként, úgy érzi, itthon az emberek hajlamosak mindig, mindenkit eltemetni.

„A helyükön kell kezelni a dolgokat. Nálunk sokkal magasabban jegyzett csapatok is kihullottak a selejtezőkön. Nem egyszerű kijutni sehová sem, sajnos ez így sikerült, reméljük, a következő ennél jobb lesz” – fogalmazott Tököli.

A magyar-ukrán meccset egyébként 3-1-re nyerték az ukránok, akik egy félpályás gólt is szereztek. Ezt itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik