Foci

Robben még utoljára megmutatta, mire is képes

Egy érdekes tizenegyessel és egy gyönyörű lövéssel búcsúzott a holland válogatottól Arjen Robben.

A Bayern München szélsője kedden szerepelt 96. alkalommal a holland válogatottban, amely pályafutása 36. és 37. góljával nyert 2-0-ra a svédek ellen. A hollandok így is csak a harmadik helyen végeztek csoportjukban, a pótselejtezőt jelentő második pozícióhoz hét találattal kellett volna győzniük.

“Még egyszer meg akartam mutatni, mire vagyok képes” – nyilatkozta a lefújás után Robben, majd bejelentette, hogy utolsó mérkőzését játszotta nemzeti színekben.

Harminchárom éves vagyok, Európa egyik legnagyobb klubjában játszom, és választanom kellett. Sokáig gondolkodtam, mielőtt döntöttem”.

Robben 2003 áprilisában, 19 évesen mutatkozott be a válogatottban. Három Európa-bajnokságon (2004, 2008, 2012) és három világbajnokságon (2006, 2010, 2014) lépett pályára. A 2010-es dél-afrikai vb-n ezüst-, a 2014-es brazíliai tornán bronzérmes volt.

A lefújás után az Amsterdam ArenA közönsége felállva, tapssal köszöntötte a tapasztalt játékost, aki úgy fogalmazott, mivel nem jutottak tovább, nehéz a búcsú a válogatottságtól. “Arjen még mindig egyike a világ legjobb játékosainak. Hiányozni fog” – mondta Dick Advocaat szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik