Foci

Sorsdöntő vb-selejtező előtt rúgták ki a horvát vezetőedzőt

Menesztették posztjáról Ante Cacicot, a horvát válogatott szövetségi kapitányát szombaton. A döntés érdekessége, hogy hétfőn az ukránok ellen sorsdöntő világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik majd Horvátország, ezen Zlatko Dalic vezeti majd a nemzeti együttest.

Davor Suker, a horvát szövetség elnöke szombaton sajtótájékoztatón közölte a változtatás tényét, hozzátéve, hogy az éjszakába nyúló pénteki elnökségi ülésen egyhangú döntés született Cacic menesztéséről.

Az utóbbi négy meccsünkön mindössze négy pontot szereztünk, nem volt más választásunk

– indokolt Suker.

Az 50 éves Dalic az elmúlt három évben az egyesült arab emírségekbeli Al-Ain csapatának edzője volt, amellyel 2016-ban ázsiai Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott.

A játékosok és szurkolók körében nagyon népszerűtlen Cacic, akivel szemben pénteken fogyott el a türelem, miután 1-1-s döntetlent játszott a horvát csapat Finnországgal. Ezzel Horvátország második az I csoportban 17 ponttal, két ponttal lemaradva az izlandiaktól, és mindössze jobb gólkülönbséggel előzi meg a harmadik ukránokat.

A kilenc európai selejtezőcsoportból az első helyezettek kijutnak a jövő évi oroszországi vb-re, míg a nyolc legjobb második novemberben oda-visszavágós pótselejtezőn küzd meg a négy további helyért.

Világbajnoki selejtezők, I csoport

Az utolsó forduló párosításai:

Ukrajna – Horvátország
Izland – Koszovó
Finnország – Törökország

Az I csoport állása:
1. Izland 19 pont
2. Horvátország 17 pont
3. Ukrajna 17 pont
4. Törökország 14 pont
5. Finnország 8 pont
6. Koszovó 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik