Foci

Magyar játékos is bekerült Európa top 60 tehetségének listájára

Összeállította Európa 60 legigéretesebb tehetségének listáját a The Guardian, melyek között helyet kapott a mindössze 16 esztendős Szoboszlai Dominik is. A szerdán megjelent összeállításban idézik Bernd Storck szövetségi kapitányt, aki közölte, Szoboszlai nagyszerű jövő előtt áll, és meghívta a 16 éves középpályást a felnőtt válogatott júniusi edzőtáborozására.

A brit napilap minden játékosról egy a térség játékosállományával és futballkultúrájával tisztában lévő szakírór bízta a részletes elemzést, a magyat játékosról kiemelik, hogy közvetlenül a csatár mögött, illetve hátrébb is képes jó teljesítményt nyújtani a középpályán. A britek odáig is elmennek, hogy Szoboszlait Toni Krooshoz hasonlították: mindkét lábbal kiváló a labdaérzéke, pontosan passzol, és nagyon magas a játékintelligenciája.

Meglehetősen sokrétű a lista egyébként, Szoboszlain kívül számos nemzet képviselteti magát a top 60-ban: akad angol, német, francia, brazil, bolgár, sőt iráni, indonéz és luxemburgi tehetség is.

Az osztrák Red Bull Salzburg magyar középpályását az utánpótlásból nyáron a másodosztályú FC Liefering keretéhez irányították. A fiókcsapat színeiben rendszeresen játéklehetőséget kap, és három gólnál, valamint egy gólpassznál jár. Szeptemberben fiatal kora ellenére az U21-es válogatottban is bemutatkozhatott, kétségtelenül az utóbbi évek legnagyobb magyar tehetsége.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik