Foci

Litván rasszisták üldözték kis híján haza a Barca támadóját

Az El Peridióco készített egy hosszabb interjút a Barcelona támadójával, Paulinhóval. A nyáron Kínából 40 millió euróért szerződtetett futballista mögött egészen egyedi pályafutás áll: játszott tinédzserként Litvániába és Lengyelországban is. Litvániában a rasszisták majdnem hazakergették Brazíliába.

El akartam hagyni a hazám, ki akartam próbálni új dolgokat, meg akartam ismerni új kultúrákat. Minden rendben ment (Litvániában), amíg elkezdtek bekiabálni és inzultálni a bőrszínem miatt. A szokásos dolgokat mondták nekem, semmi különös. A mai napig bennem vannak azok a szavak. És nem csak én jártam így, a csapattársaim is kaptak bőven

– emlékszik vissza Paulinho a korai litván évekre, majd elmondta, a következő állomás Lengyelország volt.

Eldöntöttem akkor, hogy ha Lengyelországban is hasonlóan bánnak velem, hazamegyek Brazíliába, kész, ennyi. Elképesztő, hogy a 21. században még erről kell beszélni.

Paulinho végül csak hazatért, de a döntése mögött sportszakmai okok álltak. Karrierje onnan fordult nagyot, amikor 2013-ban leigazolta a Tottenham. Két év Anglia után Kínába, idén nyáron pedig Barcelonába igazolt. Paulinho két lábbal a földön van.

A nehézségek közepette sem veszítettem el soha a koncentrációm. Innen ered az, hogy fejben erős vagyok. Ezek a tapasztalatok segítettek fejlődni mentálisan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik