Foci

Áll a bál a Barcelonánál

Jogi lépésekkel fenyegeti Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke a szerkesztőségeket és újságírókat, akik megírták a saját cégét hozhatta előnybe egy kínai óriásberuházásnál a Paulinho-ügylet segítségével.

Több spanyol lap szerint az elnök részben azért szerződtette a Guangzhou Evergrande brazil középpályását, mert az ADELTE nevű cégével Kína felé terjeszkedne, és éppen az Evergrande csoporthoz tartozó Ocean Flower Island projektben szeretne elnyerni egy megbízást.

A Barcelona egyelőre helyreigazítást kér az elnököt negatív színben feltüntető lapoktól, ám megjegyzi: amennyiben az állításaikat nem vonják vissza, a klub és Bartomeu is jogi lépéseket tesznek.

Nem ez az első korrupciógyanús eset a katalán klubnál, Bartomeu elődje, Sandro Rosell jelenleg börtönben ül, miután több társával mintegy 15 millió eurót mostak tisztára a brazil válogatott közvetítési jogainak megvásárlásakor, Neymar 57 millió eurós vételárával kapcsolatban pedig hűtlen kezelésben találták bűnösnek.

A Barca gondjai a pályán is jelentkeznek, egyelőre nem sikerült megnyugtatóan pótolni a 222 millió euróért eligazolt Neymart, akinek a nevelőklubja is bejelentkezett egy kis pénzért, a spanyol Szuperkupa-döntő első meccsén pedig otthon kapott ki a Real Madridtól. A meccs után a játékosok megkongatták a vészharangokat, de a visszavágóra sem kecsegtetőbb a helyzet, mert bár Cristiano Ronaldót eltiltották, a Barca is erősen hiányos kerettel lép majd a Bernabeu gyepére szerda este 23.00-tól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik