Foci

Három próbajátékos utazott Portugáliába Felcsútról

Jóllehet a Puskás Akadémia felnőtt keretében alig találni saját nevelésű fiatal labdarúgót, a klub utánpótlásából azért időnként látunk külföldre szerződni játékosokat. Erre most három játékosnak is esélye lehet.

Tarcson Ákos, az U14-es csapat tehetsége, valamint Komáromi György és Posztobányi Patrik pedig az U16-os keret tagjai kaptak meghívót Lisszabonból próbajátékra. A három magyar játékos egy hétig edzhet együtt a Sporting CP korosztályos játékosaival, ezután dőlhet el a jövőjük.

A három futballistát Czinkon Szabolcs, az U17-es gárda trénere, valamint Tóth Balázs, a Puskás Akadémia nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kíséri el.

Nem csupán a srácok számára, de számomra is nagy lehetőség ez az út, ugyanakkor nagy felelősség is. Próbálok nyitott szemmel járni-kelni a Sportingnál, igyekszem belepillantani az edzők és a játékosok mindennapjaiba, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, amelyeket aztán idehaza hasznosíthatok, s akár a kollégáimnak, akár a játékosaimnak átadhatok. Egyszóval: ezt az utat óriási tanulási lehetőségnek tekintem.

– idézi a klub hivatalos honlapja Czinkont.

Kiemelt tehetségeinket visszük el a hasonló tanulmányi utakra, jártunk már például Belgiumban is, és most Lisszabon következik. A világ egyik legjobb akadémiájára megyünk, ahol rengeteg játékos nevelkedett a legnagyobbak közül. Úgy vélem, nagyon hasznos tud lenni egy ilyen út a játékosok számára, hiszen megismerhetnek egy másik futballkultúrát és játékstílust, s akár a külföldi topjátékosokkal össze is hasonlíthatják magukat. Az efféle tapasztalatok karrierjük alakulásában is segítségükre lehetnek

– mondta Tóth Balázs az úttal kapcsolatban.

A Puskás Akadémiától egyébként nem lehetetlen külföldre szerződni, hiszen Sallai Roland is kölcsönben előbb a Palermóhoz, majd végleg az APOEL-hez igazolt a felcsútiaktól, ám ez még minden bizonnyal a jövő zenéje a fenti trió esetében.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik