Foci

Az újpesti csatár is elismerte, hogy jogtalan tizenegyest kapott

Szombat este fordulatos mérkőzésen nyert az Újpest Mezőkövesden 4-2-re, azonban a negyedik gól játékvezetői hibából született. Novothny Soma ugrott ki az ellenfél tizenhatosának baloldalán, a becsúszó Szeles Tamás tanári becsúszással tisztázott, Solymosi Péter játékvezető mégis büntetőt ítélt.

Az Újpestnél eddigre Nagy Dániel már kihagyott egy büntetőt és benne volt a meccsben, hogy kiegyenlíthetnek a hazaiak, ám a tizenegyes végképp eldöntötte a három pont sorsát. Paprikás hangulatban végezhette el a sértett a büntetőt, de ilyen helyzetben érthető a sárga-kékek csalódottsága.

Az első tizenegyes abszolút jogos volt, kézzel értem a labdához, de a másodiknál a labdát rúgtam el, amit még az ellenfél csatára is elismert az esetnél, csak a játékvezető látta másképpen. Nagyon sajnálom, mert közvetlenül a rúgott gólunk után reális esélyünk lett volna a pontszerzésre, de így ezt a sanszot elvették tőlünk!

– idézi a “vétkes” hátvédet a Mezőkövesd hivatalos honlapja.

Az ügynek lehet, hogy lesz folytatása, ugyanis az Magyar Labdarúgó-szövetség nem szívleli, ha a játékvezetők tevékenységét véleményezik játékosok és edzők, ugyanakkor láttunk arra is példát Kassai Viktor esetében, hogy megbüntetik az adott sípmestert. Az MLSZ egyelőre nem reagált a történtekre.

Eredmények – NB I, 10. forduló

Mezőkövesd – Újpest 2-4 (1-0)
Gólszerző: Cseri 30′ Fótyik 84′ ill., Tischler 59′ Novothny 62′ 78′ 86′

Videoton – Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Gólszerző: Hadzsics 3′ ill., Holender 39′

Debrecen – Puskás Akadémia 3-0 (1-0)
Gólszerző: Varga 45′ Könyves 82′ Tőzsér 85′

Ferencváros – Diósgyőr 2-0 (0-0)
Gólszerző: Varga 62′ Szpirovszki 71′

Paks – Balmazújváros 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kulcsár 35′

Vasas – Haladás 0-0 (FÉLBESZAKADT)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik