Foci

Gulácsival a kapujában nyert a Leipzig

Az RB Leipzig otthon nyert az Eintracht Frankfurt ellen a Bundesliga hatodik fordulójának szombati játéknapján. A lipcseiek kapuját ismét Gulácsi Péter védte, aki az előző fordulóban a kispadon ült csak. A hazaiak Jean-Kévin Augustin góljával szereztek vezetést az első félidő derekán, majd a második játékrészben Timo Werner növelte az előnyt.

Sajnos Gulácsi hibázott a Frankfurt szépítő góljánál, mivel egy jobbról középre tett labdát akart elérni egy kivetődéssel, de nem érte el a beadást, így Ante Rebić az üres kapuba passzolhatott. Ez azonban csak a szépítésre volt elegendő.

Dárdai Pál együttese, a Hertha egygólos vereséget szenvedett Mainzban, egy 54. percben végrehajtott tizenegyesnek “hála”. A berliniek másodszor kaptak ki a szezonban. A sérült Szalai Ádámot ezúttal is nélkülöző Hoffenheim otthon legyőzte a Schalkét egy gyönyörű lövéssel és egy hatalmas kapushibát kihasználva, ezzel tovább őrzi veretlenségét a tavalyi meglepetéscsapat.

A Werder Bremen és a Freiburg nem bírt egymással, így maradt mindkét gárda nyeretlen. A VfB Stuttgart először nem tudott nyerni hazai pályán a bajnoki szezonban, ellenfele, az Augsburg öt mérkőzés óta őrzi veretlenségét.

Eredmények – Bundesliga, 6. forduló

RB Leipzig-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0)
Gólszerző: Augustin 28′ Werner 67′ ill., Rebic 77′

1899 Hoffenheim-Schalke 04 2-0 (1-0)
Gólszerző: Geiger 13′ Rupp 93′

FSV Mainz 05-Hertha BSC 1-0 (0-0)
Gólszerző: De Blasis 54′
Kiállítva: Ibisevic 89′

VfB Stuttgart-Augsburg 0-0

Werder Bremen-SC Freiburg 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik