Foci

Az edző is belátta, jobb, ha Gulácsi áll a lipcsei kapuban

A magyar válogatott Gulácsi Péter szombaton visszatér a német labdarúgó-élvonalban szereplő RB Leipzig kapujába. A Bild napilap még kedden írta meg, hogy csere lesz kapusposzton a lipcseieknél, aztán az Augsburg ellen a nyáron 5 millió euróért igazolt svájci Yvon Mvogo védett a lipcseieknél, már a meccs elején gólt kapott (nem tehetett róla), végül el is veszítették a mérkőzést.

A döntés meglepetés volt annak fényében, hogy Gulácsi a betonbiztos kezdő a klubnál, az előző idényben csak egyszer, április elején kellett kihagynia mérkőzést a Bundesligában.

Ralph Hasenhüttl vezetőedző pénteken jelentette be, hogy a bajnokság hatodik fordulójában, az Eintracht Frankfurt ellen ismét számít magyar légiósa játékára. Így minden bizonnyal csak egy kis pihenőt kapott Gulácsi, Mvogo pedig bizonyítási lehetőséget. Kedden ugyanis már Bajnokok Ligájában van jelenése az együttesnek, akkor a Besiktas lesz az ellenfél.

Az RB Leipzig az előző szezonban újoncként a második helyen zárt a Bundesligában, a mostani évadban pedig öt forduló után kilencedik a tabellán.

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik