Foci

Dárdai visszatér oda, ahol minden kezdődött

Ki emlékszik még 2015. február 7-ére? Akkor játszott a Hertha BSC labdarúgócsapata a Mainz otthonában és az volt az első alkalom, hogy már Dárdai Pálnak hívták a berliniek vezetőedzőjét. A Hertha a kiesés ellen menekült akkor, 2-0-ra nyertek, a folytatás pedig ismert: Dárdai – aki akkor még a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt – benntartotta a csapatot, amit aztán fokozatosan épített fel, ebben a szezonban pedig a hazai sorozatok mellett az Európa Liga főtábláján is szerepel az együttes.

Mindezt csak azért emlegetjük fel, mert szombaton ismét a Mainzhoz látogat a Hertha, Dárdai pedig már túl van a 100. mérkőzésén is a Hertha edzőjeként, a Leverkusent verték a hétközi fordulóban.

Ajándék az élettől, hogy itt dolgozhatok. Ugyanolyan mohó vagyok, mint az első mainzi meccs előtt, tanulni akarok napról napra. Ha nem érezném ezt, akkor mennék is a klubmenedzser irodájában, és mondanám: viszlát!

mondta a Berliner Zeitungnak Dárdai a mérkőzés előtt.

Nem tűnik lehetetlen feladatnak a Hertha szombati meccse. A Mainz nem kezdte jól a szezont, csak egy győzelmük van öt mérkőzésen, na meg négy vereségük. Ezzel szemben a berliniek csak egyszer kaptak ki két-két győzelem és döntetlen mellett, jelenelg öt pont a különbség a csapatok között.

Lesz még egy magyar érdekeltségű mérkőzés szombaton, az előző idényben ezüstérmes Leipzig fogadja a Frankfurtot. A lipcsei vezetőedző elmondása szerint Guláscsi Péter visszakerül az együttes kapujába. A hétközi bajnokin nem ő védett, ki is kapott a Leipzig az Augsburgtól.

Szalai Ádám még sérülésből lábadozik, így biztosan nem játszik majd szombaton. Pedig különlees lenne számára az aktuális bajnoki, a Hoffenheim ugyanisa magyar válogatott tánadó korábbi klubját, a Schalkét fogadja, és amúgy ez, meg a Borussia Dortmund – Borussia Mönchengladbach találkozó tűnik a legérdekesebb meccsnek a fordulóban.

Egy mérkőzés már lement a Bundesliga aktuális fordulójából, ezen a címvédő Bayern München kétgólos előnyből sem tudta legyőzni azt a Wolfsburgot, amelynél már edzőváltás is volt, olyan pocsékul kezdték a szezont.

Bundesliga, 6. forduló

péntek:
Bayern München-VfL Wolfsburg 2-2 (2-0)

szombat:
1899 Hoffenheim-Schalke 04 15.30
FSV Mainz 05-Hertha BSC 15.30
RB Leipzig-Eintracht Frankfurt 15.30
VfB Stuttgart-Augsburg 15.30
Werder Bremen-SC Freiburg 15.30
Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach 18.30

vasárnap:
Hannover 96-1. FC Köln 15.30
Bayer Leverkusen-Hamburger SV 18.00

Fotó: Europress/DPA/Soeren Stache

Ajánlott videó

Olvasói sztorik