Foci

Eltilthatják a Juventus elnökét

Az ESPN szerint az olasz szövetséget (FIGC) képviselő ügyész, Giuseppe Pecoraro pénteken két és fél éves eltiltást kért Andrea Agnelli, a Juventus elnöke ellen jegyüzérkedés miatt. Pecoraro azt is előrevetítette, hogy a torinóiakat két zárt kapus mérkőzéssel és 300 ezer euró pénzbírsággal kellene sújtani, illetve egy további összecsapáson az ultráknak helyt adó déli lelátót kellene bezárni.

A gyanú szerint Agnelli tudtával a maffia is belefolyt a Juventus mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek árusításába, emellett törvénytelen kapcsolatot ápolt egyes ultracsoportokkal, a klub jegyeket adott át nekik, akik azt továbbértékesítették, így termelve még több bevételt a szervezett bűnözésnek. Állítólag több találkozója is volt egy bizonyos Rocco Dominellóval, aki egy hírhedt jegyüzér banda tagja és épp nyolcéves börtönbüntetését tölti. A 41 éves üzletember azzal védekezik, hogy csak ünnepi alkalmakkor, nagy társaságban találkoztak és nincs köze, sem tudomása semmilyen illegális tevékenységről.

Agnelli mellett Stefano Merulla, a jegyértékesítésért felelős igazgató, Alessandro D’Angelo, a klub biztonsági főnöke és Francesco Calvo korábbi marketingigazgató is érintett az ügyben.

A szövetségnek most tíz napja van eldönteni, hogy helyt ad-e az ítéletnek. Csak azután lehet majd fellebbezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik