Foci

Ezzel a két Messi-lövéssel nem bírt Buffon – videó

A Bajnokok Ligája keddi mérkőzése előtt Gianluigi Buffon egészen különleges rekordot tudhatott magáénak: soha nem kapott gólt Lionel Messitől. Az argentin csatár azonban betalált a 2017/18-as BL-idény első fordulójában, sőt rögtön duplázni tudott.

Messi első gólja volt az igazán fontos, mivel az első félidő utolsó momentuma volt, s ezzel szerzett vezetést a Barcelona. A kőkeményen védekező Juventus ellen nem ment igazán a katalánoknak, ám Luis Suárez egy érintésből megoldotta, hogy helyzetbe kerüljön az argentin, aki ballal védhetetlen pontossággal lőtte ki a bal alsó sarkot.

A második félidő nem hozott fordulatot, továbbra is inkább a hazaiak domináltak, míg a Juve ellentámadásokra apellált. Ivan Rakitic góljával megduplázta előnyét a Barca, majd a 69. percben ismét Messi vált főszereplővé. A torinóiaktól szerzett labdával Andrés Iniesta iramodott meg, majd óriási passzal hozta helyzetbe argentin csapattársát, aki simán befűzte a vendégek nem túl határozott védőit, majd kilőtte a bal alsót.

A végeredmény így meglepetésre sima 3-0 lett a Barcelona javára, Lionel Messi pedig egyből kétszer is megzörgette Buffon hálóját.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 1. csoportmeccs

A csoport:

Manchester United (angol) – Basel (svájci) 3-0 (1-0)
Benfica (portugál) – CSZKA Moszkva (orosz) 1-2

B csoport:

Celtic (skót) – PSG (francia) 0-5 (0-3)
Bayern München (német) – Anderlecht (belga) 3-0 (1-0)

C csoport:

Chelsea (angol) – Qarabag (azeri) 6-0 (2-0)
AS Roma (olasz) – Atlético Madrid (spanyol) 0-0

D csoport:

FC Barcelona (spanyol) – Juventus (olasz) 3-0 (1-0)
Olympiakosz (görög) – Sporting (portugál) 2-3 (0-3)

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik